İSTE’den HATBORU’ya Teknik Gezi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, “Plastik Kalıpçılık” dersi kapsamında; Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu öncülüğünde, Arş. Gör. Hasan Hüseyin Bilgiç ve Arş. Gör. Mehmet Ali Güvenç eşliğinde düzenlenen ders uygulaması niteliğindeki teknik gezide; HATBORU San. ve Tic. A.Ş üretim tesislerindeki çelik boru, plastik boru ve çelik konstrüksiyon üretim süreçlerini incelendi.

 

İSTE Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu teknik gezi ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “HATBORU A.Ş.’ ye yapmış olduğumuz teknik gezide, firmada yapılan TÜBİTAK-TEYDEB (Sanayi Ar-Ge) projeleri ile ürün/üretim süreçleri, iyileştirilen spiral boru imalatı, plastik boru imalatı incelenmiş ve üretimde yeni yaklaşımlar konusunda detaylı bilgiler alınmıştır. Makine Mühendisi, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet KILIÇLAR, mühendis adaylarımızın her konudaki sorularını yanıtlamış ve mezuniyet sonrasında çizmeleri gereken profili, başarıya dönüştürmenin yollarını anlatmıştır. Meslek hayatları öncesinde büyük öneme sahip olan bu gezide, öğrencilerimiz İskenderun Teknik Üniversitesi’nde okumanın verdiği ayrıcalığı bir kez daha hissetmişlerdir”.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.