İskenderun Çevre Koruma Derneği yeni yönetimini belirledi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dernek binasında gerçekleştirilen genel kurulda tek liste onaylandı. İÇKD yeni yönetiminde; Nermin Yıldırım Kara, Berkant Ödemiş, Ercüment Kimyon, Aylin Canpolat, İbrahim Muallaoğlu, Hasan Kuş, Mevlüde Özdemir Toma görev aldı. Kevser Taşkıran, Umut Parlar ile Leyla Eren ise denetleme kurulu üyeliklerinde görev aldı.

İskenderun’da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de katıldığı genel kurulda, divan başkanlığını Halit Katkat yaptı.

Kent meclisinin kurulması ile ilgili görüşlerin dile getirildiği genel kurulda konuşan Katkat, çevre çalışmalarında da bir siyasi yaklaşımı öne çıkaran değil, halkın genelini toplayan çalışmaların yapılması gerektiğini de belirtti.

Temiz ve sağlıklı çevre konusunda İÇKD olarak çevreye yapılan saldırılara karşı mücadele edildiği, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak temel bir insan hakkı olarak kabul edildiğinden çevrenin korunması ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak da yaşamsal bir zorunluluktur. Bu çerçevede, görevde bulundukları süreç içerisinde 2 yıl boyunca, bir çok çevre faaliyetlerine imza atıldığı vurgulandı.

İÇKD olarak yapılan çalışmalar dile getirildi.

 

Bileşeni olduğumuz Doğu Akdeniz Çevre Platformu’nun bölgesel toplantılarına ve Türkiye Çevre Platformu’nun toplantılarına katılım, Savaş karşıtı “Savaşa Hayır” mitingi çalışmaları,  İskenderun Belediyesi tarafından yapılan faaliyetlerin, Dernek olarak incelenmesi ve çeşitli görüşmelerde bulunmak,  İskenderun / Sarıseki mevkiinde kurulması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili seçilen bölgenin, ormanlık bir alan olduğundan dolayı, yer tespitinin yanlış olduğu ile ilgili hukuksal mücadele yürütüldü. Ancak, bu konuda başarı sağlamak mümkün olmadı.

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde Diler Holding -Yazıcı Demirçelik Termik Santral ile ilgili Sarıseki ve Azganlık Beldelerinde, bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Bu konudaki hukuksal mücadelemiz olumlu yönde devam etmektedir.   27 Nisan 2015 tarihinde; Hatay Büyük Şehir Belediyesi’nde, Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliğiyle, Hatay’ın Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumuna katılım sağlanarak bölgemizdeki sorunlar dile getirildi.  “05 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinliğinde, basın açıklaması, – 10 Haziran 2015 tarihinde; “Çare Bisiklet” yürüyüş etkinliğinde; çevreci bir yaklaşım geliştirebilmek için  kişileri hareketli ve aktif bir yaşamın bir parçası haline getirebilmek amacıyla farkındalık yaratma çalışması yapıldı. Katılımcılara ve halka; Çevre kirliliği ile ilgili bastırılan T-Shirt dağıtımı, 19 Aralık 2015 tarihinde; Erzin Çevre Koruma Derneğinde düzenlenen Daçe (Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri) toplantısında; İskenderun Körfezi’nde kurulan ve kurulacak olan Termik Santraller ve Çevre Kirliliği, konulu etkinliğe katılım, termik santralle mücadele, çevre bilincinin oluşturulması ile ilgili pek çok çalışmaların yapıldığına dikkat çekildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.