EXPO 2021 Heyeti İSTE’yi ziyaret etti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom, AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, AIPH Pazarlama ve Tanıtım Başkanı Kevin Chung ve Uluslararası Bahçecilik Üreticileri Birliği’ni (AIPH) Yönetim Kurulu Üyesi ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Osman Bağdatlıoğlu’dan oluşan EXPO Heyeti İskenderun Teknik Üniversitesi’ni (İSTE) ziyaret etti. “Medeniyetler Bahçesi” temasıyla 2021 yılında EXPO’yu düzenlemeye hak kazanan Hatay’da yapılacak EXPO 2021’in yapılabileceği potansiyel alanların arayışı içerisinde olan EXPO Heyeti, bu kapsamda İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

 

İSTE Merkez Kampüsü’nü gezen EXPO Heyeti’ne, TEKNOVERSİTE vizyonuyla yola çıkan İSTE’nin 2023 yılında tamamlanması hedeflenen teknolojik kampüsünün master planı hakkında bilgi verildi. İSTE Kampüsü’nü gezen EXPO Heyeti, özellikle İSTE Master Planı Maketine hayran kaldı. Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) ve EXPO Heyeti Bernard Oosterom; “İSTE Kampüsünün Master Planı çok güzel olmuş ve gerçekten kendi başına zaten bir EXPO alanı gibi tasarlanmış. 2021 yılında Hatay’da yapılacak EXPO’nun, hangi lokasyonlarda yapılacağına Eylül ayında Tayvan’da yapılacak toplantıda kesin olarak karar verilecek” dedi.

 

Konu hakkında bir açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise; İSTE’nin master planını hâlihazırda tamamladıklarını ve altyapı çalışmalarına başladıklarını, ayrıca üstyapı çalışmalarına da başlamak üzere olduklarını belirterek; “EXPO 2021 için herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor, herkesin sorumluluk alması gerekiyor, kaynakların etkin olarak kullanılması gerekiyor. EXPO bir hedeftir, aynı zamanda süreçtir. Sürecin öncesi kadar sonrası da önemlidir. Dünyada da bugüne kadar olimpiyatlar için hazırlanan birçok olimpiyat köyü, yanlış tasarlandığı ve süreç sonrası düşünülmediği için, atıl ve işlevsiz duruma düşmüştür, kaynaklar maalesef israf edilmiştir. Aynı durum, ‘EXPO için de söz konusu olmamalı ve gerekli tedbirler alınmalı, planlamalar yapılmalıdır’ diye düşünüyoruz. Gerek tasarımı ve gerekse de etkin bir işletim modeli oluşturmak başta olmak üzere; Ülkemiz, Hatay ve İskenderun için büyük önem arz eden EXPO 2021 için İskenderun Teknik Üniversitesi olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.