Türkiye Gençlik Konseyi, Gönül Bağı Projesi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

55 İlden gençleri Diyarbakır ve Batman’da bir araya getiren Türkiye Gençlik Konseyi, Gönül Bağı adı verdiği projeyle, barış ve kardeşliği sağladı. Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay İl Başkanı olan Kasım Bağdu, şu sözleri dile getirdi;
“Bir Batman’lı olarak çok mutluyum. Konseyimizin düzenlemiş olduğu bu projeyle, farklı illerde ki kardeşlerimizin ön yargılarını kırıp, onlara Doğu’nun güzelliğini tattırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Proje bitiminden sonra şehirlerine dönen arkadaşlarımızın dönmek istememesi ne kadar başarılı bir projeye imza attığımızı göstermektedir. Buna benzer projelerle gençlerimizi bir araya getirip, “Önce İnsan” sözünün ne kadar önemli olduğunu kanıtlamalıyız .”

Proje kapsamında bir araya gelen gençler, Diyarbakır Mitannia Hotel’de yerlerini aldıktan sonra tarihi yerleri gezdiler. Referandum sürecinin de görüşüldüğü Diyarbakır gezisinde, gençlere Başkanlık sistemi hakkında bilgiler verildi.

Ardından Batman’a giden TÜRKİYE GENÇLİK KONSEYİ, Mezopotamia Hotel’de Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Sabah kahvaltısından sonra Hasankeyf ziyaretini gerçekleştiren Türkiye Gençlik Konseyi ekibi, Hasankeyf’in güzelliklerini geze geze bitiremediler.
Gençler, Batman Valisi Ahmet Deniz’i ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Kasım Bağdu Tarafından Batman Valisi Ahmet DENİZ’E plaket takdim edildi. Ayrıca proje kapsamında Doğu Batı karması dostluk maçı düzenlendi.

Köy okullarına kütüphane yardımı için “KİTABINI AL KONSERE GEL” etkinliği düzenlenip yaklaşık 1300 kitap toplandı. Konserde eğlenen gençler, birlik ve kardeşlik mesajları vererek, İllerine gitmek üzere Batman’dan ayrıldılar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.