PÜİS Hatay Şube Başkanı“Erten, Şeffaflık, Adalet ve Mali Disiplin en büyük önceliklerimiz”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Hatay Şubesi Başkanı Doğan Erten, toplantıda yaptığı konuşmasında, PÜİS’in belirlediği yol haritasının önceliği adalettir. İkinci önceliği şeffaflık, üçüncü önceliği ise Mali Disiplindir. Türkiye’de 3 bin küsür akaryakıt bayisi cezaya maruz kaldı Buna çözüm bulmakta önceliklerimiz arasındadır” dedi.

 

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Hatay Şube Başkanı Doğan Erten, akaryakıt bayilerine yönelik cezai uygulamaların etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Sektörün 2003 yılında yapılan ve 2005’de yürürlüğe giren kanundan kaynaklanan sorunlar yaşadığını belirten Erten,  bu sorunların çözümü için çaba sarf ettiklerini söyledi.

 

Bazı sorunları defalarca dile getirmelerine rağmen çözüm bulamadıklarını ifade eden  Erten, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de 3 bin küsür akaryakıt bayisi cezaya maruz kaldı. Buna çözüm bulmak önceliklerimiz arasındadır. Taraflar olarak biz, kaçakçılığa bulaşmış bayilerin affedilmesini istemiyoruz. Biz mağdur olmuş dürüst çalışan bayilerinin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Sadece bir sefere mahsus verilen cezalarda yüzde 20 indirim ve onun taksitlendirilerek ödenmesini talep ediyoruz.”

 

Doğan Erten, ilgili kanun ve mevzuatın yeniden yapılandırılmasının acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. PÜİS’in 50. Yılını kutladığını belirten Erten, ‘Sektörün en büyük ailesi olarak PÜİS’in belirlediği yol haritasında birinci önceliği adalettir. İkinci önceliği şeffaflık, üçüncü önceliği ise mali disiplindir” dedi. Şube başkanı Doğan Erten akaryakıt ve LPG dağıtım şirketleri ile istasyon bayilerinin kar marjlarının yeniden belirlenmesi gerektiğini ve EPDK tarafından istasyon bayilerine verilen akaryakıt ve LPG lisanslarının istasyonun bulunduğu arsaya verilmesi gerektiğini Ayrıca LPG Sorumlu müdür uygulamasından vazgeçilmesini istasyonlara mali külfetten başka hiçbir işe yaramadığını sorumlu müdür uygulaması çok gerekliyse LPG Dağıtım şirketlerinin bu sorumlu müdür uygulamasını üstlenmesini bu konuda EPDK ile görüşüldüğünü ve gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.  Türkiye’de yaklaşık 13.000 adet akaryakıt istasyon işletmelerin bulunduğunu bu istasyonların kendi aralarında hiçbir şekilde akaryakıt alınımının yapılamadığını akaryakıt alımı yaptıkları takdirde çok ağır para cezalarına maruz kaldıklarını ama Türkiye’de yaklaşık 95 adet akaryakıt dağıtım şirketi bulunduğunu dağıtım şirketlerinin kendi aralarında akaryakıt alımlarının serbest olduğunu bununda haksızlık olduğunu söyledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.