Başkan Altan: “Bu aziz toprakların diyeti Çanakkale’de ağır ödendi”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Çanakkale Savaşlarının yıl dönümü dolayısıyla Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, şairler buluşmasında yaptığı konuşmasında Çanakkale savaşlarında yitirdiğimiz, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen, 300 bin şehidimizi Rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Ülkemize, bölgemize ve dünyamıza huzur temenni ediyorum” dedi.

Çanakkale Şehitlerini minnet ve şükranla anarak sözlerine başlayan Başkan Altan, Çanakkale Savaşlarında “Bir Daha Dönmemek Üzere Gidenlerin Kahramanlık Destanı”nın yazıldığını anımsattı.

Başkan Altan, konuşmasındaTürk ve Dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl dönümünde kahramanlık mücadelesi veren, aziz şehitleri rahmet ve minnetle anan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Türk tarihinin bu önemli savaşta; Dünyanın bütün coğrafyalarından gelerek, Osmanlı’nın üzerine saldıran haçlılar  ‘Denizlere hâkim olan, dünyaya hâkim olur’ düşüncesiyle tarihinde hiçbir yenilgi almamış olan İngiliz donanması, Fransa ve Rusya’nın destekleri ile birlikte itilaf kuvvetlerinin Avustralya, Yeni Zellanda, Hindistan, Kanada gibi sömürge ülkelerinden getirdikleri binlerce asker, Türk askerine karşı savaştıklarını ve 102 yıl önce boğazın derin sularına gömüldüklerini dile getirdi.  Başkan Savaş, sadece topla tüfekle değil, büyük bir iman ve inançla yapılmıştır. Karada devam eden ve yaklaşık 9 aya yakın süren süngü çarpışmalarında, Türk askerinin iman gücü ile kazanılan Çanakkale Destanının dünya tarihine altın harflerle yazıldığına vurgu yaptı.

 

“Çanakkale’yi Çanakkale Yapan, İnancın Temsilcisi Mehmetçik Olmuştur” diyen Başkan Altan, Türk askeri, vatanını korumak için canını verdiğini savaşta, insani duygularını kaybetmeyerek; düşmanı ile ekmeğini yemeğini paylaşarak, yaralı düşman askerlerini tedavi ederek, Mehmetçiğin yazdığı bir iyilik ve insanlık destanıdır.  Bugün bize barbar diyenler, önce tarihe baksınlar. Çanakkale’yi, Çanakkale yapan gelenler değildir..! Çanakkale’yi Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan Mehmetçiktir. İnancın, imanın, azmin ve asaletin temsilcisi Türk askeridir.” Dedi. Başkan Altan,  Türk Milletinin, kendi şehitlerine gösterdiği özeni, Çanakkale savaşlarında ölen yabancı askerlere de gösterdiğine işaret ederek “İnsanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır.” Dedi.

“2160 kişiyi Çanakkale’yle buluşturduk”

Payas Belediyesi’nin halkı Çanakkale ile buluşturmaya yönelik keşif turlarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini dile getiren Bekir Altan, şöyle konuştu:Vatan dediğimiz bu aziz toprakların diyeti Çanakkale’de ağır ödendi. Çanakkale Zaferini üç kelime ile anlatmak gerekirse; “geldiler, gördüler, döndüler”. Çanakkale Zaferi’nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır. Bugüne kadar, 47 ayrı otobüsle toplam 2162 kişiden oluşan öğrencilerimizi ve ailelerimizi, Payas’tan Çanakkale’ye götürdük. 2017 yılında, Çanakkale’yi keşif turlarımız devam edecek. Şehitlerimizi her zaman ziyaret etmeli ve anmalıyız. Şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Basınımızın değerli yöneticileri ve temsilcilerini, ülkemizin farklı şehirlerinden Payas’a gelen, misafirimiz olan Dünya Söz Akademisi Başkanı Prof. Dr. Hayrettin İvgin Beyi, kültür sanat dünyamızın kıymetli 14 ayrı şairini, yazar, bestekâr, halk bilimci, güftekâr, dizi oyuncusu ve ozan dostlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.