‘Çanakkale Şehitlerini Anma Programı, Payas Şairler Buluşması’ yarın akşam

Published on:  /   Yorum yapılmamış

18 Mart 2017 Cumartesi akşamı saat 19.30’da Payas Selim Şahin İlkokulu Konferans Salonu’nda Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın ev sahipliğinde ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Programı, Payas Şairler Buluşması’ halka açık olarak düzenleniyor.

Yarın akşam gerçekleşecek olan etkinliği yöre halkı ücretsiz olarak izleyebilecek. Çevre il ve ilçelerden katılım ile gerçekleşecek etkinlikte sanat ve edebiyat dünyamızın önemli isimleri en güzel, en anlamlı şiirlerini bu etkinlikte meraklılarına sunacak.

 

Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Payas Şairler Buluşması toplantısı, Payas İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Payas Belediye Bekir Altan’ın ev sahipliğinde Dünya Söz Akademisi Başkanı Prof. Dr. Hayrettin İvgin ve kültür sanat dünyasının 14 şair, yazar, bestekâr, halk bilimci, güftekâr, dizi oyuncusu, ozanlar ve Hatay genelinden gazetecilerin katılımı ile gerçekleşti.

Sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimleri ile Yelken Kulübünde düzenlenen kahvaltıda; Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Kaymakam Kılınçkaya ve şairlerin sözcüsü olarak Dünya Söz Akademisi Başkanı Hayrettin İvgin söz aldı.

Payas Belediye Bekir Altan, Şehitler Günü dolayısıyla şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Basınımızın değerli yöneticileri ve temsilcilerini, ülkemizin farklı şehirlerinden Payas’a gelen, misafirimiz olan Dünya Söz Akademisi Başkanı Prof. Dr. Hayrettin İvgin Beyi, kültür sanat dünyamızın kıymetli 14 ayrı şairini, yazar, bestekâr, halk bilimci, güftekâr, dizi oyuncusu ve ozan dostlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.‘Çanakkale Şehitlerini Anma Programı, Payas Şairler Buluşması’ konferansı 18 Mart 2017 Cumartesi akşamı saat 19.30’da Payas Selim Şahin İlkokulu Konferans Salonu’nda Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve tüm şairlerin katılımıyla gerçekleşecek olup, tüm halka açıktır.” dedi.

Türk Şairlerinin temsilcisi Dünya Söz Akademisi Başkanı Prof. Dr. Hayrettin İvgin; Payas’ı Payas yapan 18 yıllık Belediye Başkanı Bekir Altan’a teşekkürleri sunarak başladığı konuşmasından İskenderun Körfezi’nin incisi Payas’ta bu büyük buluşmada var olmaktan duyduğu onuru ifade etti.

 

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ PAYAS PROGRAMLARINA KATILAN ŞAİRLER

  1. Hayrettin İVGİN (Şair – Yazar – Halk Bilimci / Dünya Söz Akademisi Başkanı)
  2. Durak Turan DÜZ (Şair -Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahibi Meslek Birliği Yönetim Kurulu Üyesi. Em. Daire Başkanı-Eski Sarıkaya Belediye Başkanı)
  3. Necati ÖZDENKOŞ (Şair – Yazar – Güftekâr / MKE Emekli)
  4. Ali Rıza ATASOY (Şair – Yazar – M.E.B. E. Milli Eğitim Müdürü)
  5. Murat DUMAN (Şair – Gazete Yazarı / İş Adamı)
  6. Gülten ERTÜRK (Şair / Beypazarı Lisesi Edebiyat Öğretmeni)
  7. Nursen KURBAN (Şair – Sağlık Bakanlığı Hastaneler Kontrol Şefliği)
  8. Ramazan ÖZYURT (Şair / Bestekâr / E. Milli Savunma Bakanlığı)
  9. Feyzullah SEÇKİN (Ozan – Şair / Emekli)
  10. İsmet Bora BİNATLI (Şair – Yazar / Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bak. Em. Müsteşar Yrd.)
  11. Ozan SEVDAÎ (Duran EROĞLU) (Şair / Ozan Âşık)
  12. Özgür BACAKSIZ (Şair / Sunucu / Dizi Oyuncusu)
  13. Bayram YELEN (Şair – Yazar / MEB Em. Öğretmen)
  14. Rıfat ÇAKIR (Şair – Gazete Yazarı – Bürokrat)
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.