Şakir Gürel: Medya dijital alana gidiyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yazılı yayının dijital ortama kaydığını anlatan Tüm İletişim ve Medya Federasyonu Genel Başkanı Şakir Gürel, 2. Barış Gazeteciliği Atölyesi açılışında yaptığı konuşmada, “Yani ne kadar iyi, kaliteli içeriğiniz olursa o kadar alıcınız oluyor, o kadar yer buluyorsunuz.” Dedi.

Demir Leblebi Derneği´nin ev sahipliğinde Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) işbirliği ve Gazeteciler Cemiyeti ile Kanada Büyükelçiliği´nin katkısıyla Ordu, Hatay, Gaziantep ve Osmaniye’de gazetecilik yapan 45 gazetecinin katılımı ile 11 Şubat´ta Ankara Haymana Club Bizim Çatı´da 2. Barış Gazeteciliği Atölyesi´nde konuşan Şakir Gürel, yayıncılıkta içeriğin önemine dikkat çekerek “Yani ne kadar iyi, kaliteli içeriğiniz olursa o kadar alıcınız oluyor, o kadar yer buluyorsunuz. İster uyduda televizyon sahibi olun, ister bir internet portalının sahibi olun, isterseniz gazete çıkarın… Eğer iyi içeriğiniz yoksa, kaliteli içerik üretemiyorsanız bir anlam ifade etmiyor. Bütün bunların yanı sıra bir de barış gazeteciliği diye adlandırılan çatışmadan uzak, uzlaşma kültürüne dayalı bir gazeteciliğin de geliştirilmesi Türkiye açısından, içinde bulunduğumuz coğrafya, coğrafyanın içerdiği farklılıklar açısından son derece önemli” diye konuştu.

Gürel: İçerik ve dil önemini koruyor

Yerel medyanın çalışma koşulları ve yayın alanlarının teknolojiye uyum yolunda ilerlediğini anlatan Gürel, içerik ve dili önemini koruduğunu söyledi.

“Yerel medyanın sıkıntılarını, hangi şartlarda çalışıldığını biliyorum. Özellikle televizyonların 1994 yılından itibaren yaşadıkları sıkıntıları biliyorum” diyen Gürel, söylediklerinin uydudan yayın yapan televizyon için de internet gazeteciliği için de geçerli olduğunu ifade etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.