Gazeteciler atölye çalışmasında barışa ses verdi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Demir Leblebi Derneği´nin ev sahipliğinde Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) işbirliği ve Gazeteciler Cemiyeti ile Kanada Büyükelçiliği´nin katkısıyla Ordu, Hatay, Gaziantep ve Osmaniye’de gazetecilik yapan 45 gazeteci, 11 Şubat´ta Ankara Haymana´da Club Bizim Çatı´da 2. Barış Gazeteciliği Atölyesi´ne katıldı.

 

‘Barış toplumu yolunda alternatif Habercilik: Barış Gazeteciliği´ başlıklı sunumunda Demir Leblebi Kadın Derneği Başkanı Sevna Somuncuoğlu, ‘Barış toplumu yolunda alternatif Habercilik: Barış Gazeteciliği´ başlıklı sunumunda gazetecilerle birlikte mesleğin dilini sorguladı.

Sevna Somuncuoğlu, gazetecilerin haberde barış dilini kullanmaları ile şiddet toplumundan uzaklaşılacağı mesajının verildiği Barış Gazeteciliği Atölyesi’nde “Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde yer alan temel görev, sorumluluk ve ilkelerinin gazetecinin barış dili ile örtüştüğüne de dikkat çekti.

 

“Barışın dilini yerel gazeteciler ve gazeteler inşa edecek”

Gazeteciliğin 5 N 1K´dan oluşan temel 6 sorusuna yanıt ararken görüneni değil, altında yatan gerçeklerin sorgulanması gerektiğine de işaret eden Sevna Somuncuoğlu, iletişim bilimci Mc Goldrick ile Lynch´in meslekle ilgili  yaklaşımlarını da anlattı.

 

‘Barışa giden yol yoktur. Yolun kendisi barıştır´

Dernek üyesi Mine Egbatan ‘Barış; Ne, Nasıl, Nerede, Kiminle?´ olduğuna yönelik sunumunda, Mahatma Gandi´nin ‘Barışa giden yol yoktur. Yolun kendisi barıştır´ sözünü paylaştı. Egbatan, farklı olanların farklı değerlendirilmemesi, aynı olanlara aynı muamelenin yapılmaması, ayrımcılık olarak görülmesi gerektiğini dile getirdi. Şiddetin; sınıf, kültür, etnik, yaş, engellilik, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği gibi farklılıkların iktidar ilişkileri içinde kurgulandığını ve her eylem aracılığıyla yeniden üretildiğini kaydetti.

 

Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Leblebi Kadın Derneği Başkanı Sevna Somuncuoğlu’nun yanısıra Tüm İletişim ve Medya Federasyonu Genel Başkanı Şakir Gürel de 2. Barış Gazeteciliği Atölyesi katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.