HASİAD: HATAY MEDENİYETLER MÜZESİ KURULMALI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Almanya’da düzenlenen toplantıda AIPH (Uluslararası Bahçecilik Üreticileri Birliği) Genel Kurulu’nda, “Medeniyetler Bahçesi” temasıyla başvuran Hatay’ın, Expo 2021’e resmen aday olmasına karar verildi.

HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin KABAALİ konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “EXPO, 150 yıldan fazla süreden beri düzenlenen, FIFA Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki yaratan üçüncü en büyük organizasyondur. Bu dev fuarın Hatay’da düzenlenmesi ile dünya standartlarında hazırlanacak 300 dönümlük Botanik bahçesi, diğer ülkelerin bahçeleri ile birlikte 6 ay boyunca Hatay’da sergilenecektir. Bu organizasyon Hatay’a 300 milyon TL yatırım kazandırmış olacak ve bu sayede kentimizi en az 2.5 milyon kişi ziyaret edecektir. İş dünyası olarak bizleri heyecanlandıran bu projenin adaylık sürecinde HASİAD olarak aktif rol almak istediğimizi belirtir; bu sürece diğer STK’ların da destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca, EXPO süreci devam ederken, Hatay’ın 13 medeniyet ve 3 semavi dine ev sahipliği yaptığını ve Cumhuriyet Alanında yer alan Eski Antakya Arkeoloji Müze binasının ‘Hatay Medeniyetler Müzesi’ne dönüştürülerek bu medeniyetler ile dinlerin burada sergilenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Böylelikle Hatay’ın ‘Medeniyetler Beşiği’ tabiri daha iyi anlaşılmış olacaktır.” dedi.

Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak adaylık sürecinin hayırlı olmasını dileyerek, bu dev organizasyonun ilimizde yapılmasını temenni ediyoruz.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.