HBB’den Yeşil Alanlara Revizyon Projesi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesine kurulduktan sonra devredilen yeşil alan, park, mesire alanı gibi farklı toplam 74.950 metrekarelik alanı kapsayan revizyon projesi kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Zamanla yıpranmış yeşil alan ve parklarda ummalı çalışmalar başlatan HBB ekipleri, çocukların oyun alanları büyüklerin ise dinlenme alanı olan parklardaki revizyon projelerini halka kazandırmak için kolları sıvadı.
Şehit Polis Yakup Çirkin Parkı Yeni İmaj Kazanıyor
Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığının hazırlayıp koordine ettiği revizyon projesi kapsamında Hassa Akbez’de bulunan 12 dönümlük Şehit Polis Yakup Çirkin Parkında başlatılan bordür ve zemin yenileme, çocuk oyun gruplarına ekleme, toprak takviyesi, rulo çim serilmesi ve bitkilendirme, aydınlatma sistemleri ve park oturma gruplarının yenilenme çalışmaları sürdürülüyor. Ayrıca parkta bulunan mevcut WC’ nin tadilatı HBB ekipleri tarafından kısa sürede tamamlanarak parkın daha kullanışlı hale getirilmesi amaçlanıyor. Gerçekleştirilen çalışmalar ile Hatay insanına yakışır ve kent estetiğine katkı sağlayacak bir park kazandırılması planlanıyor.
İncesu Parkının Proje Çalışmalarında Start Verildi
HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığının yürüttüğü proje kapsamında bulunan, mevcut hali ile park olmaktan uzak bir görüntü çizen Hassa İncesu Parkı’nın da projesi hazırlanarak çalışmalara start verildi.
HBB ekipleri tarafından tamamen yeniden dizayn edilecek 5 dönümlük İncesu Parkı’nda, eskiyen oturma grupları, çocuk oyun gruplarının yenilenmesi ve aydınlatma sistemlerinin değiştirilmesi planlanıyor. Bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmalarının da yapılacağı alanda, HBB ekipleri tarafından Hassa ilçesi ve yöre sakinlerine adeta yeni bir park kazandırılacağını müjdelendi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.