Bahçeşehir’de 10 Kasım

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bahçeşehir Okulları İskenderun Kampüsü’nde de 10 Kasım Atatürk’ü anma törenleri düzenlendi. Saat 09.05’te Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törenler, ilkokul bölümünün sunumuyla devam etti.

Programın başında, okul içindeki 10 Kasım konulu şiir yarışmasında birinci olan öğrenciye ödülü, sınıf öğretmeni Buket Deveci tarafından verildi. 2. sınıf öğrencilerinin sunduğu Türkçe ve İngilizce şarkıların ardından 3. sınıflar korosu, Müzik öğretmeni Burcu Zelluh yönetiminde sahne aldı. Çocuk saflığı ve duygusallığıyla, tüm yürekleriyle söyledikleri şarkılar izleyenlerden büyük alkış aldı. 4. sınıf öğrencileri Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençlerin Atatürk’e Cevabı’nı seslendirdi. Drama kulübünün sunduğu eserin ardından ilkokul ve anaokulu öğrencileri derslerine girdi.

Ortaokul Türkçe bölümünün hazırladığı Atatürk’ü Anma Programı, 10 Kasım konulu kompozisyon ve resim yarışmalarında birinci olan öğrencilerin ödüllerini, ortaokul müdür yardımcısı Fuat Çiçek’in elinden almasıyla başladı. Ardından 7-A sınıfı, Türkçe öğretmeni Kerem Kaştaş’ın hazırladığı bir oratoryo sundu. İlkokul korosunun şarkılarından sonra, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla ilgili bir video izlendi. Bahçeşehir Koleji Drama öğretmeni Özer Yüksel’in çalıştırdığı Drama kulübü ‘Atatürk Ölmedi, İçimizde Yaşıyor’ adlı eseri sahneledi. Atatürk’ün son zamanlarının anlatıldığı eserin sonunda izleyenler gözyaşlarını tutmakta zorluk çekti.

Anma programının sonunda mikrofona gelen Bahçeşehir Okulları İskenderun Kampüsü Müdürü Mustafa Uçan, çok kısa bir süre önce okulda düzenlenen 29 Ekim törenlerinde ‘Cumhuriyet Çocuğu’ olduklarını, bugün de sergiledikleri performans ve katılımla ‘Atatürk Çocuğu’ olduklarını gösteren öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi. Bunda pay sahibi olan aileleri de kutlayan Uçan, mikrofona, izleyiciler arasında bulunan, bir Atatürk kadını ve büyükanne olan Nadide Koç hanımefendiyi davet etti. Duygularını dile getiren Koç, Atatürk çocuklarını izlemiş olmaktan dolayı duyduğu gurur ve mutluluğu ifade etti, böyle anlamlı bir programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.