Gazi Mustafa Kemal Atatürk İskenderun’da Anıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yılında İskenderun’da törenlerle anıldı.

İskenderun Atatürk anıt alanında düzenlenen törende İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erkan Olgay ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Çelenklerin konulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Tören, Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen anma programı ile devam etti.

Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yapan İskenderun Tosçelik Fen Lisesi Müdürü İlhami Koç, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletini dağılmaktan, esir düşmekten, yok olmaktan kurtaran üstün nitelikli bir lider olduğunu belirterek, “Türk milletini karanlıktan aydınlığa, cehaletten bilim çağına, esaretten bağımsızlığa kavuşturan odur. Biz bu yüzden onu büyük görmüş, ona inanmış, izinden yürümüş ve hala yürümekteyiz” dedi.

Ardından, Garnizon Komutanlığınca Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri yönünü ile ilgili sunum yapıldı.

Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi ve öğrenciler tarafından oratoryo sahnelendi.

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ergan Olgay ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, program bitiminde öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.