Kırıkhan’da doğalgaz temel atma töreni

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kırıkhan doğalgaza kavuşuyor. Kırıkhanda düzenlenen  Doğalgaz Temel Atma töreni yapıldı.
Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk,  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bugün saat 14.00’te Koyuncu Höyüğü’nde düzenlenen tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tören Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Törende konuşan Hatay Valisi Erdal Ata Kırıkhan ilçemizin hava kirliliği sorununu çözecek olan doğalgaz tesislerinin temel atma töreninde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, ‘’Gerek dünyada gerekse ülkemizde insanoğlunu bekleyen en önemli sorunların başında çevre sorunları gelmektedir. Sanayileşme ve nüfusun artması, kentleşmenin yoğunlaşması sebebiyle çevre ile ilgili yaşanan sorunlar da bunlarla beraber artmıştır. Kırıkhan’da da hava kirliliği bunlardan biridir. Sanayi odalarının çevre kirliliği konusunu takip etmesi hatta Cuma hutbelerinde bu konunun işleniyor olması gerçekten Kırıkhan’da bu sorunun ne kadar önemli bir boyuta ulaştığının bir göstergesidir. İnanıyorum ki bu tesisler yapılıp bittikten sonra Kırıkhan’da yaşayan vatandaşlarımız artık o kirli havayı teneffüs etmeyecektir. Ben her şeyden önce emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. ’’ dedi.
Doğalgaz yetkililerinden bir ricası olduğuna değinen Vali Ata, ‘’İlçemiz kazılacak, vatandaşımız belirli bir dönem sıkıntı çekecek. Mümkün olduğunca yatırımı hızlı bir şekilde yapıp bu süreyi kısaltmamız lazım. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi’nin de doğalgaz çalışmaları ile beraber yapması gereken altyapı çalışmalarının birlikte yönetmesi, hem vatandaşlarımızın çekeceği sıkıntıların asgari düzeye inmesini sağlayacak hem de yapılmış olan yerlerin tekrar tekrar bozulup yeniden yapılmasını önleyecektir. Yani milli servetin heba olmasının önüne geçecektir. Karayolları ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanması halinde Valilik olarak devreye girip gerekli izinlerin alınması konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki bu yatırımlar bir an önce başlasın ve planlanan süreden daha kısa bir zamanda tamamlansın.’’ dedi.
Hatay’ın kendileri için bir bütün olduğunu ifade eden Vali Ata, ‘’Kırıkhan ve diğer ilçelerimizin birbirinden hiçbir farkı yok. Görev yaptığımız süre içinde ilçelerimizin beklediği tüm kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğimize, herhangi bir ayrım yapmadan başta eğitim, sağlık, ulaşım vb konularda elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğimize asla şüpheniz olmasın.’’ dedi.
Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk ise ‘’Bugün bir şehrin sağlık ve gelişmişlik anlamında çok önemli bir yatırımının temel atma törenindeyiz. Bizlerin öncelikli hedefi halkımıza hizmet etmektir. Bu hizmetlerin olması için düzgün bir yönetimin olması, istikrarın olması gerekiyor. 15 Temmuz gibi bir süreç yaşandı ülkemizde. Bu süreçlere rağmen hiçbir programımız aksamadan devam ediyor. Bu millete verdiğimiz ne söz varsa bunun yerine getirilmesinde hiç durmadan, aksatmadan çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.’’ dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Kırıkhan’a ne zaman gelse hava kirliliğinden gece yürütmekte zorluk çektiklerini belirterek, ‘’Doğalgazın evlere verilmesi çok kazançlı bir olay değil doğalgaz şirketi için. Ben Metin Ceyhan’a özellikle teşekkür ediyorum. Hem Antakya hem Defne hem de Kırıkhan’a bu konuda büyük bir jest yaptı. En az bizler kadar Hatay’ı düşündüğünü gösterdi. Ben bu doğalgazın Kırıkhan’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ dedi.
Aksagaz Bölge Müdürü Metin Ceyhan ise proje kapsamında yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Yatırımın toplam maliyetinin yaklaşık 40 Milyon TL olduğunu dile getiren Ceyhan, ‘’Bu yıl şehir merkezine kadar olan çelik şebeke döşemesini yapacağız. 2017 yılında ise 6 Milyon TL’lik ek yatırımı hedefliyoruz. İlçemizde yapacağımız yatırımlarla iç tesisat yapım işleri ile birlikte yeni bir iş alanı daha açmış olacağız.’’ dedi.
 
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise ‘’Yıllardır özlemini çektiğimiz, yaşam kalitemizi yükseltecek çocuklarımızın renginin soluk olmaktan çıkıp yanaklarının al al olacağı bir döneme giriyoruz. Buradan Kırıkhan’a doğru baktığımız zaman bir sis bulutunun yani zehrin Kırıkhan’ın üzerine çöktüğünü hepimiz biliriz. Bugün atacağımız bu temelle İnşallah bu zehirli havadan kurtulacağız. Kırıkhan’ın doğalgaza kavuşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’ dedi.
Konuşmaların ardından yapılan dualar eşliğinde Hatay Valisi Erdal Ata ve  protokol üyeleri Kırıkhan’da yaşam kalitesini değiştirecek olan doğalgaz  boru hattına temsili ilk kaynağı yaparak hattın temelini attı.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.