Başkent’teki soğuk hava Arsuz rüzgarıyla ısındı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediyesi, standı kadar, farklı lezzetleriyle de Ankaralıların dikkatini çekmeyi başardı

Hatay Günleri etkinliğinde standı kadar, farklı lezzetleriyle de Ankaralıların dikkatini çekmeyi başaran Arsuz Belediyesi, Arsuz’un dostluk ve hoşgorü kültürünü de Atatürk Kültür Merkezi’nde stant açan belediyeler ve kurumlara tam anlamıyla yansıttı. Kurumlar arasındaki iletişimin, birlik ve beraberliğin daha da güçlenmesine vesile olan etkinlikte Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve meclis üyelerini CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Hatay Milletvekillerinden Mehmet Öntürk ve Serkan Topal, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Dörtyol Belediye Başkanı yaşar Toksoy, Çankaya Belediyesi meclis üyeleri ve gazetecilerin yanı sıra çok sayıda misafir ziyaret etti.  Yöresel kültürlerinin ve değerlerinin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan ziyaretlerde belediye Başkanı Nazım Culha örnek bir misafirperverlik sergilerken, konuklarına kendi eliyle muz ve mandalina kolonyası dağıttı.

Arsuz Nehri konsepti ile Ankaralıların ve başkentte yaşayan Arsuzluların resim çektirmek için adeta birbiriyle yarıştığı stantta CHP Hatay Milletvekillerinden Serkan Topal’ın oğluna stantta bulunan martıları izletmesiyle de renkli görüntüler oluştu.

 

Standa onur konuğu

Oldukça yoğun ilgi gören Arsuz Belediyesi standının en yaşlı ziyaretçisi 98 yaşındaki emekli öğretmen Saadet Berna oldu. Başkan Nazım Culha’nın yakından ilgilendiği Berna, “Atatürkçü bir Cumhuriyet kadınıyım” diyerek, Başkan Culha’ya Türk Bayrağı ve Atatürk resmi hediye etti.

Başkan Culha’ya Atatürk’ü gördüğünü anlatan Berna, kocasının büyükbabasının da Ulu Önder Atatürk’e ‘Mustafa’ adını veren ‘Mustafa Öğretmen’ olduğunu söyledi.

Eskişehir Lisesi’nde okurken, Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Savaşı’nın kazanılmasının ardından il il dolaşıp Türk Halkı’na gerçekleştirdiği teşekkür ziyaretlerinde sınıflarına da uğradığını anlatan Saadet Berna, o günleri anlatırken oldukça heyecanlandığı da dikkatlerden kaçmadı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da Saadet Berna’nın ziyaretinden dolayı onur ve gurur duyduğunu belirterek, “Atatürkçü olduğunuz, kadın olduğunuz ve öğretmen olduğunuz için bizler için çok değerlisiniz. Ziyaretiniz bizleri çok onurlandırdı” dedi.

 

Culha, Hatay’ı Ankara’da gezdi!

Daha sonra Kırıkhan Belediyesi’nin Osmanlı Köyü Uygulama Projesi kapsamında açtığı kültür sergisini meclis üyeleri ile birlikte ziyaret eden Başkan Nazım Culha, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’da sergi hakkında bilgiler aldıktan sonra, stant açan kurumları ve esnafları ziyaret ederek istişarede bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.