Yaşayan değerlere sahip çıkılıyor…Yazarlar buluşması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Edebiyatçılar Derneği’nin Hatay Temsilciliği tarafından anlamlı bir etkinliğe daha imza atıldı.

 

Hatay’da yaşayan değerlere sahip çıkmak amacıyla harekete geçen bir grup şair ve yazar her ay bir efsane ismi ziyaret ederek, dostluğun ve dayanışmanın en güzel örneğini sergiliyorlar.

 

Türkiye Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay Temsilcisi Şair – Yazar Nebih Nafile ve edebiyata gönül veren bir grup yazar ve şair bir araya gelerek, Hatay’ın yaşayan en değerli isimlerinden biri olan araştırmacı yazar Mehmet Tekin’i ziyaret ettiler.

 

Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda gerçekleşen ziyarete Eski Parlamenter Zeki Özkaya, Eczacı – şair Ömer Bayraktar, Edebiyatçılar Derneği Hatay Temsilcisi Nebih Nafile, Gazeteci Mehmet Hüseyin Zorkun, NK Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kocaoğlu, Araştırmacı yazar Mehmet Tekin, NK Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları İbrahim Atıç, Nurcihan Yurdagül ve Ömer Bilgin, Yazar ve şairler Nevra Çağlayan, Mahmut Çetin Zorba, Duran Yaşar, Aslan Gürdaş, Bedrettin Çekmecelioğlu, Süheyla Deniz Turunç, Muhsin Boz, Selahattin Şah, Mahir Akdeniz, Süleyman Nayman ve eşi katıldı.

 

Ziyarette Edebiyatçılar Derneği adına, Hatay’a verdiği önemli hizmetlerden dolayı araştırmacı yazar Mehmet Tekin’e çiçek ve plaket verildi. Edebiyatçılar Derneği Hatay Temsilcisi Nebih Nafile, insanların öldükten sonra değil, yaşarken değerinin bilinmesi gerektiğini ifade ederek, “Hatay’a büyük hizmetler veren şair – yazar – sanatçı, devlet adamı vb tüm güzel insanları yaşarken sevgi ve dostluk ile kucaklamalıyız. Elbette bu insanlar ölümlerinden sonra da saygı ile anılmalı ama asıl önemli olan bu güzel ve üretken insanların yaşarken değerini bilmeliyiz. Onların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalıyız, bu insanlar bize ışık tutan önemli değerlerdir. Hatay’ın tarihini yazan Mehmet Tekin hocamız Hatay için büyük bir değerdir. Bugün kendisi ile bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Her ay bir önemli değerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Toplantıda söz alan yaşayan tarih eski parlamenter Zeki Özkaya, Antakya’nın bir kültür ve turizm merkezi olduğuna dikkat çekerek, “Antakya’nın tarımsal bir üretim gücü var. Hıristiyanlığın merkezi Antakya’dır. Antakya’da sanat adına da güzel çalışmaların olması mutluluk vericidir. Bu topluluğun bir araya gelmesi heyecan verici. Birlikten güç doğar. Yaşayan efsane insanlara değer vermeniz takdir edilecek bir davranış. Başarılar diliyorum” dedi.

 

Güzel bir vefa örneği göstererek araştırmacı yazar Mehmet Tekin’e anlamlı bir ziyaret gerçekleştiren şair ve yazarlardan oluşan ekip, sıcak çaylarını yudumlarken, tarihsel, sanatsal ve kültürel bir sohbet gerçekleştirdiler. Toplantıda, anılar anlatıldı, şiirler okundu ve Antakya’nın gelişim süreci üzerine sohbet edildi.

 

Yazar ve şairlerin bu vefa dolu ziyareti ile duygulu anlar yaşayan araştırmacı yazar Mehmet Tekin, bu ziyaretten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu yeni bir uyanış ve yeni bir ümittir. Bu dost toplantılarını her fırsatta tekrar edelim. Bu davranışınız ile hayatımıza renk kattınız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Hatay tarihini yazan ve Hatay’a önemli eserler kazandıran araştırmacı yazar Mehmet Tekin, konuklarını sıcak bir ilgi ile karşıladı ve Halk Eğitim Merkezi yemek salonunda konuklarına balık ziyafeti çekti. Etkinlik, edebiyata gönül verenlerin toplu halde fotoğraf çekilmesi ile son buldu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.