TARIK AKAN KÖLN’DE ANILDI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Köln’de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliği kapsamında sanatçı Tarık Akan anıldı. Geceye Akan’ın sanatçı dostları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ve Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı’da katıldı.

 

Köln Üniversitesi’nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan yaptı. Başkan Çapan, “Tarık abiyi, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Nazım Hikmet’in, İlhan Selçuk’un, Uğur Mumcu’nun yanına gönderdik. Onlara emanet ettik. O, emin ellerde. Sıcaklığını hâlâ hissediyoruz. Biliyoruz ki, eserleriyle yaşayacak. Bizlere bıraktığı mirasıyla yaşayacak. Tarık Akan’ı kaybettiğimizde onu, onun eserlerini, genç ve yeni kuşaklara, geleceğe taşıyacağız diye söz verdik. Sözümüzün arkasındayız. Bu etkinlik bu anlamda bizim için bir başlangıçtır. Onu sevgi ve saygıyla her zaman hatırlayacağız. Kalbimizde yaşatacağız. Tarık Akan ölümsüzdür dedi.

‘YAŞAMI ANLAYARAK YAŞADI’

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Zeynep Oral ise, “’Yaşamak ne güzel şey, bir usta kitap gibi, bir sevda şarkısı gibi duyup, bir çocuk gibi şaşarak yaşamak’ diyor Nazım Hikmet. İşte benim canım kardeşim Tarık Akan tüm yaşamını anlayarak, bir usta kitap gibi yaşadı. İşte o nedenle Zonguldak’ta veya Soma’da maden işçilerinin yanındaydı. Barış Derneği davasında ya da Fazıl Say yargılanırken mahkeme koridorlarındaydı. Bugün yazarların duruşma salonlarındaydı. Yaşasaydı onun için yapılan gecede değil, Cumhuriyet’te olacaktı” diye konuştu.

Gecenin sonunda Fazıl Say’ın piyanosu eşliğinde Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Zülfü Livaneli ve Tarık Akan’ın dostları Akan’ın anısına  sahnede “Yiğidim aslanım” şarkısını seslendirdiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.