DASİFED : “CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan DASİFED Başkanı KILIÇLAR, bugün yapılması gereken en önemli şeyin Cumhuriyetimize her zamankinden daha çok sahip çıkmak olduğunu belirtti.

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mehmet KILIÇLAR mesajında şunları ifade etti: “Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetimizin 93. Yılını coşkuyla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919 da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşiyle başlayan Milli mücadele, Cumhuriyet’imizin ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk Milleti’nin ve devletimizin varlığı ebedileşmiştir. Yüzyıllarca saltana kulluk yapmış milletin 7 düvele karşı verdiği savaşın sonucunda kendi Milli İradesi’yle kazandığı en büyük zaferdir, Cumhuriyet. Bugüne kadar Ortadoğu’da kan ve gözyaşının hâkim olduğu coğrafyadan uzak kalabilmeyi başarabilmişsek bu Cumhuriyet’in sayesindedir.

İşte bugün Cumhuriyetimize ve onun değerlerine gerçekleştirilen her türlü saldırılar ve kalkışmalar; laik, demokratik ve sosyal hukuk devletimizin 93 yıllık varlığına duyulan rahatsızlıktan ötürü yapılmaktadır. Ülkemiz üzerine oynanan oyunların bilincinde olarak yapmamız gereken en önemli şey Milli birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 93. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kahraman şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.