Vali Ata: Aydınlık yarınlar için Cumhuriyet’e sahip çıkmak ortak vazifemizdir

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Erdal Ata,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi:
”Bugün, Atatürk’ün ve kahraman silah arkadaşlarının önderliğinde, eşine az rastlanır fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimizin 93. yılını kutlamanın haklı gururunu yaşamaktayız.
Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Ulu Önder Atatürk’ün ‘En Büyük Eserim’ dediği Cumhuriyetle birlikte Devletimiz; hukukun üstünlüğüne dayalı, kişi hak ve özgürlüklerini özümsemiş, bireyin odakta olduğu birinci sınıf bir demokrasiye sahip olma yolunda önemli mesafeler katetmiştir.
Her şeyini kaybetmiş milletimizin destansı bir mücadele ile kurmuş olduğu Cumhuriyete sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin aydınlık yarınları için her daim çalışmak hepimizin müşterek vazifesidir. Sürekli olarak gelişen dünyada güçlü demokrasisi, büyüyen ekonomisi ve kalitesi artan eğitim düzeyi ile ülkemizi hak ettiği konuma getirmek, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için elbirliğiyle çalışmak mecburiyetindeyiz.
Millet iradesine vurulmak istenen hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında yaşanan gelişmeler, tüm Hatay halkının bu anlayışa fazlasıyla sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bilinmelidir ki, Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma azmi, tüm güçlükleri aşmamızda en büyük güvencemizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, bütün Hataylı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.