İskenderun Ortodoks Cemaati’nden iftar

Published on:  /   Yorum yapılmamış

can yetmuz iftar (1)

İskenderun’da Hristiyan Ortodoks Cemaati tarafından protokolle birlikte şehit yakını ve gazilere iftar yemeği düzenlendi.
Birlik ve beraberlik mesajları verildiği iftarda İftar yemeğine; Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun Belediye Başkan Vekili Ergün Gözüküçük, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, Kanaat önderleri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

can yetmuz iftar (2)

İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Can Teymur,davetlilere hitaben konuştu. Teymur konuşmasında; “Hatay, barış ve hoşgörü ile anılan örnek bir şehir. Yüzyıllardır bu topraklarda Hristiyan vatandaşlar ile değişik din ve mezhepten insanlar bir arada barış ve huzur içeresinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Günümüzde de bu mozaik hala devam etmektedir. Bizler, yaşadığımız bu güzel şehirde barış ve kardeşliğin devam etmesini, terör olaylarını sona ermesini, ülkemizde birlik beraberliğin devamından yanayız. Bu akşam burada her kesimden insanlarımız davetimize teşrif ettiler. Hoşgörü adına tertiplenen bu iftar yemeğine katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.