Vali Topaca’dan ihtiyaç sahiplerine iftar

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Ercan Topaca, 09 Haziran 2016 Perşembe günü Ottoman Otel’de ihtiyaç sahibi aileler için düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar programına Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra eşi Sevim Topaca Hanımefendi, 121.Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yediden yetmişe, ilimizin birçok ilçesinden gelen hemşerilerimizin, Ramazan’ın bereket ve rahmet ortamında bir araya geldiği iftar sofrasında Kuran-ı Kerim’in okunmasının ardından okunan ezanla oruçlar açıldı. İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı yemek duası sonrasında ise konuklara hitap eden Hatay Valisi Ercan Topaca, Ramazan-ı Şerifi büyük bir huşu içerisinde, Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde hep birlikte yaşamaya çalıştıklarını belirterek bu ayın hayır, bereket ve sevgi ayı olduğunu ifade etti ve “Ramazan ayı ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderme ayıdır. Dostlukları pekiştirme ayıdır. Bunları yapıyoruz ki ülke olarak, millet olarak aramızdaki sevgi saygı pekişsin. Birbirimize destek olalım. Hakikaten çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Hem ülke olarak, hem millet olarak her zamankinden daha çok bir olmaya ihtiyaç var. Aramızda hiçbir nifak olmamalı. Zengini, fakiri, yöneticisi, vatandaşı, birbirimize öyle kenetlenmeliyiz ki bizim ülkemizle, milletimizle değişik hesapları olanların hesabını bu birliktelikle bozmamız gerekiyor. Şehitler versek de, vatandaşlarımızı kaybetsek de bu birliktelik, bu kenetlenme bozulmayacaktır.” dedi.

 

Devletimizin sosyal bir hukuk devleti olduğunun altını çizen Vali Topaca, bunu şöyle açıkladı: “Sosyal devlet demek; vatandaşını düşünen, onların aç olmadığı, tüm ihtiyaçlarının karşılandığı, elindeki imkânları vatandaşı için harcayan devlet demektir. Ülke olarak paranız çok olabilir, zenginliğinizi bankalardaki hesaplarda tuttuğunuz zaman, vatandaşınızın ihtiyacı varsa, vatandaş fakirse o devlete sosyal devlet demek mümkün değildir. Allah’a şükür bizim Devletimiz son yıllarda özellikle sosyal devlet olma anlamında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızı düşünme yönünde her türlü tedbiri almaya çalışıyor. Öyle ki bizim Devletimiz, engelli vatandaşlarımıza hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik, evlenmek isteyen gençlerimize evlilik yardımı şeklinde, iş kurmak isteyenlere maddi destekler gibi aklınıza gelebilecek her alanda yardım eden, arkasında duran bir devlettir. Sadece Devletimiz değil, hayırseverlerimiz de ihtiyaç sahibi vatandaşını hiçbir zaman unutmuyor, onlara yardım elini uzatıyor. İslami terbiyenin de getirdiği öğretiyle, komşusu açken kendisi tok yatmayacak alicenap bir milletiz. Bu yönüyle bile ne kadar şükretsek azdır. O çok zengin denilen Avrupa ülkelerinde böyle bir sofrayı bulmak mümkün değil. Bu tablolar oldukça sırtımız yere gelmeyecektir.” şeklinde konuştu.

 

Davetliler tarafından ilgiyle dinlenen konuşmasında Vali Topaca, Devleti yönetenler olarak daima milletin yanında olduklarını belirterek: “Her türlü sıkıntıda bizlere ulaşabilirsiniz. Bugün şu iftarda her bir masada ya bir kaymakamımız, ya bir kurum müdürümüz veya belediye başkanımız var. Bu sadece şimdiye mahsus bir şey değil.  Her an bizler, haber verdiğiniz anda size ulaşacak, sizinle birlikte olacak, sizin sevincinizi paylaşacak, yardım edecek durumdayız. Bizler bunun için maaş alıyoruz. İşimizin gereği ne ise ona göre hareket etmeliyiz. Biz sizleri seviyoruz, Devletimiz, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, valilerimiz sizleri seviyoruz. Sizlerle kaynaşmak, bütünleşmek istiyoruz. Bu tür programlar bunun bir vesilesidir. İnşallah bu gibi programlarda daha sık bir araya gelmek suretiyle sizlerle birlikteliği daha da artırmak istiyoruz.” dedi.

 

Topaca, “Bu vesile ile Ramazan ayınızı kutluyor, önümüzdeki Ramazan Bayramı’nın da hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ailenizle  birlikte inşallah huzurlu ve sakin bir hayat, kazancınızın helalinden olmasını diliyorum. Ayrıca bizi bugün bu iftar sofrasında buluşturan, ilimizin hayırsever iş adamı Recep Atakaş’a da teşekkür ediyorum. Yardımseverlik, zor zamanda kardeşine, komşusuna destek olma, birbirinin derdiyle hemhal olma gibi hususlarda birbirimizle yarıştığımız sürece ülkemizin sırtı yere gelmeyecektir. ” dedi.

 

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen iftar programı, yapılan sohbetlerin ardından sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.