ATSİAD, iftarda toplumun katmanlarını buluşturdu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş Adamları Derneği, iftarda toplumun her kesimini buluşturdu.

ATSİAD’ın iftar yemeğinde; Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Down Sendromlu Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Feray Dingil,  Doğu Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Fedarasyon Başkanı, Cumhuriyet Haklk Partisi v Adalet ve Kalkınma Partisi İskenderun ve Arsuz yöneticileri, HASİAD, MÜSİAD, İSSİAD, ARİAD, GÜÇSİAD, AKAD, İGEV ve CEM EVİ – İSSAD Ortadoks, Ermen, Katolik Kiliseleri ve Vakıf Başkanları, Down Sendromlu çocuklar, İskenderun Engelliler Spor Kulübü, İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı,  Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanları ve üyeleri, buluştu. Dualar ve Kuran-ı Kerim eşliğinde açılan iftarların ardından, ATSİAD Başkanı Şekip Abacı, yaptığı konuşmada; 5 Temmuz İlk Öğretim Okulu öğrencilerinin Osmaniye’den gezi dönüşü yaşanan trafik kazasında hayatlarını kaybeden çocuklar ve ailelerine ve  öğretmenlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine de sabırlar diledi. Abacı ayrıca  vatan uğruna hayatlarını yitiren güvenlik güçlerimize  ve terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza  Allahtan  rahmet diledi.

atsiad iftar (11)

ATSİAD’ın kuruluş temelinde, sosyal ve ekonomik dayanışma ile birlikte, birlik, beraberlik , kardeşlik , ve toplumsal konulara duyarlılık olduğunu dile getiren Başkan Abacı, konuşmasında; “Derneğimiz ve Hatay’da bulunan diğer sivil toplum kuruluşlarıyla, özellikle DASİFED’in (DOĞU AKDENİZ SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI FEDARASYONU) önderliğinde bir araya gelerek çözümler üretiyoruz . Ayrıca; Hatay iş dünyası çözüm buluşması adı altında, ticaret odalarıyla çalışmalarımızda çok iyi sonuçlar elde ettik ve bir sonuç bildirgesi ile hükümetimiz yetkilerine sunmak üzere hazırladık. Bu bildirgede, Suriye krizinden etkilenen, illerin, başta ilimiz olmak üzere teşviklerin artırılması, İlimizin 4.bölge’den 6.bölge teşvik kapsamına alınması. İhracat ve nakliye sektörlerine destek sağlanması, özellikle deniz yolu ile yapılan nakliye navlunlarının desteklenmesi. Turizmin etkilenmemesi için Hatay’da savaş var algısının giderilmesi ve finansman erişiminin desteklenmesi gibi konular işlenmiş ve çözüm önerileri olarak sunulmuştur.” Dedi.

atsiad iftar (18)

İskenderun Engelliler Spor Kulübü, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha aracılı ile iftar yemeği sonrasında ATSİAD Başkanı Şekip Abacı’ya teşekkür plaketi sundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.