Çocuklara atık pil ve ambalaj bilgilendirmesi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

 

Şehir genelinde yürüttüğü gerek teknik, gerekse sosyal belediyecilik hizmetleri ile örnek olma özelliğini koruyan Antakya Belediyesi Çevre Dostu hizmetiyle okullarda ambalaj atığı ve atık pil konusunda eğitimlerle çocuklara farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kapsamında yürütülen atık yönetimi ile gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak için tüm gücümüzle çalışmaktayız. Atık yönetimi konusunda ambalaj atıkları, bitkisel atık yağ ve atık pillerin çevreye verdiği zararların minimuma indirilebilmesi için kaynağında ayrıştırarak toplama faaliyetleri yürütmekteyiz.

Bilindiği üzere doğal kaynaklarımız tükenebilir özelliktedir. Günden güne kirlenmekte olan ve kullanılmaz hale gelen doğal kaynaklarımıza sahip çıkmalı ve korumalıyız. Çevreye göstereceğimiz özen birbirine bağlantılı olarak olumlu sonuçlar doğuracaktır. Doğal kaynaklarımız korunurken aynı zamanda enerji tasarrufu sağlanarak ülke ekonomimize katkı sağlanacaktır. Kaynaklarımızı korumak, enerji tasarrufu sağlamak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için var gücümüzle çalışmaktayız.

 

Bu kapsamda Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin talimatları doğrultusunda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza çevre bilincini arttırmak amacıyla çevre konusunda eğitim çalışmalarına Mart ayı itibariyle başlanarak, okul müdürlükleri ile yapılan istişareler sonrasında eğitimler verilmektedir.”

 

Antakya Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre kısa sürede sorumluluk bölgesinde bulunan ilkokullardan 14 tanesinde ve 26 farklı sınıfta eğitimler gerçekleştirildi. Açıklamaya göre; okul idarecileri ve öğretmenlerin de çevre konulu eğitim faaliyetlerine vermiş olduğu desteklerle beraber çocukların çevre konusundaki hassasiyetleri istenilen seviyelere ulaşmaları kısa sürede sağlanması planlanıyor.

 

Antakya Belediyesi olarak sorumluluk bölgemizde bulunan tüm okullarımıza ambalaj atık ve atık pil kutusu dağıtımları da gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamdaki çalışmalarımızda yaklaşık olarak 119 okul ile 13 kurum ve kuruluşa toplamda 448 adet iç mekan kutuları ve gerekli olan bölgelere dış mekan kutularımızı ulaştırmış bulunmaktayız.

 

Antakya Belediyesi, çevre dostu projesiyle çocuklara erken yaşta ambalaj atık ve atık pil konusunda farkındalık kazandırıyor ve bu konuda bilgi sahibi olarak çevreyi korumayı öğretiyor.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.