İş adamı Nuri Üysen 32 derslikli ortaokul yaptırıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kendisi’de eski bir eğitimci olan Üysen şirketler gurubu ve Özel Yükseliş Koleji yönetim kurulu başkanı Nuri Üysen Milli Eğitim Bakanlığına hibe edilmek üzere 32 derslikli yaptıracağı ortaokul binasının protokolünü Hatay Valisi Ercan Topaca, Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ile birlikte imzaladı.

Hatay valiliğinde düzenlenen protokole Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve Nuri Üysen katıldı.

Vali Topaca burada yaptığı konuşmada eğitime yapılan yatırımın en kıymetli yatırım olduğunu belirterek, ‘’İlimizde şu an itibariyle 360 bine yakın öğrencimiz mevcut. Bu 360 bine yaklaşık 130 bin de Suriye’den gelen misafirlerimizin çocuklarını da eklediğimizde ilimizde yaklaşık 490 bin öğrencimiz var. Bunların derslik ihtiyacı, sosyal ihtiyaçları ve diğer tüm ihtiyaçları kolay sağlanacak şeyler değil. Biz, zamana yayarak bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Devletimizin imkânının yetmediği yerde Nuri Bey gibi hayırseverler devreye giriyor.‘’ dedi. Çocuklarımızı bir an önce daha güzel dersliklerde, daha iyi sosyal imkânı olan ve fiziken daha sağlam, yeni yapım şartlarına uygun yapılmış okullarda okutmanın çok önemli olduğunu ifade eden Topaca,’’ Bu okulumuzu 16 derslik, 24 derslik derken 32 derslik ile karara bağladık. Biz burada insan yetiştiriyoruz. Bu okullarda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız, gençlerimiz eğitim görecek. Gelecek nesil için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu hayırlı işe vesile olan Nuri Üysen’e de yaptığı katkılardan dolayı ben huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu katkıları artarak devam eder.‘’ dedi.

Hayırsever iş adamı Nuri Üysen ise herkesin yaşamı boyunca birtakım ideal ve amaçları olduğunu belirterek, ‘’ Ben eski bir eğitimciyim. 14 yıl eğitimci olarak hizmet verdim. Gençliğimden beri idealim bir cami ve bir okul yaptırmaktı. Camiyi yaptırmak nasip oldu inşallah okulu da tamamlayarak baki kalan bu kubbeye hoş bir seda bırakacağım.’’ dedi.

Türkiye’de üstün zekalı çocukların yetenek alanlarına göre eğitim alabilecekleri Bilim Sanat Merkezleri’nden birini İskenderun’a kazandırmayı hedeflediklerini belirten Nuri Üysen böyle bir projenin de çalışması içerisinde olduklarını ve ilerleyen zamanda bu projeyi de hayata geçireceğini sözlerine ekledi.

Atılan imzaların ardından Hatay Valisi Ercan Topaca, günün anısına İş Adamı Üysen’e kalem hediye etti ve plaket verdi.

Protokol imza töreni İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı hayır duasının ardından son buldu. İmza törene sonrasında İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve İskenderun kaymakamı Hasan Özyiğit eğitime sağladığı katkılardan dolayı Nuri Üysene çiçek taktim ederek teşekkür ettiler.

Hatay’ın İskenderun İlçesinde Numune Mahallesinde eski meslek yüksek okulunun yerine yapılması planlanan 32 derslikli Nuri Üysen Ortaokulu’nda fen laboratuvarı, sığınak, spor salonu, rehberlik odası, kütüphane ve konferans salonu gibi birçok alan mevcut olacak.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.