İSKFAD’ta Özcan Yurdalan ile belgesel fotoğraf atölyesi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Fotoğrafın belgesel olarak kullanımı, içinde yaşamamız için bize dayatılan sınırlara itiraz etmenin ve sorumluluk hissederek hayata müdahil olmanın yaratıcılığa açık alanlarından biri olduğunu anlatan ünlü fotoğraf ustadı Özcan Yurdalan, İskenderun’da fotoğraf severlerle “Belgesel Fotoğraf Ve Fotoröportaj” üzerine atölye çalışması yaptı.

‘Fotoğraf nedir ne değildir, toplumsal işlevi nasıl olur?’u anlatan Özcan Yurdalan, İSKFAD’ın atölye çalışmalarında anlatı. İnsanla doğrudan ilişki kuran görsel bir dil olan fotoğrafın, günümüzde yaygın olduğu anlatan Yurdalan, fotoğrafın toplumların yaşamında önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Fotoğrafın gerek insan yaşamındaki yerini, gerekse toplumsal süreçlerdeki etkilerini söyleyen Yurdalan, Fotoröportajların anlattığı hikâyeler bir itirazı dile getirdi ve muhalif duruşları olduğunu ifade etti.

Söyleşinin ardından oluşturulan fotoğraf atölyesi etkinliği ile de belgesel fotoğraf ve fotoropörtaj konusunun ele alındığı atölye çalışmasının yapılmasına imkân tanıyan İSKFAD, önümüzdeki süreçte de fotoğraf ve sinema çalışmaları üzerine projelere imza atmayı sürdürecek. İSKFAD Başkanı Ayhan Karan, dernek olarak eğitim ve kültürel sosyal çalışmalara önem verdiklerini belirterek konusunda uzman akademisyen sanatçılarla proje çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.