İskenderun ‘a Dört Cami Daha

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde projelendirilen ve hayırsever işadamı Recep Atakaş tarafından sahil bulvarına yaptırılacak olan Nihal Atakaş Camii’nin temeli atıldı.

Temel atma törenine; Hatay Valisi Ercan Topaca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C.)Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, MHP Hatay Milletvekili İbrahim Gül,İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Rektör Dereli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Daire Başkanları, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, çevre belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

DSCF8827

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı yapan iş adamı Recep Atakaş, caminin adını ilk fikri eşinin vermesi dolayısıyla Nihal Atakaş olarak seçtiğinin bilgisini vererek,  caminin İskenderun’un güzelliğine güzellik katacağını ve bu fırsatı kendilerine veren tüm herkese teşekkürlerini sundu.

Hatay Valisi Ercan Topaca konuşmasında Nihal Atakaş caminin İskenderun’ un sembolü olacağını ifade ederek, İskenderun’a kazandırılması düşünülen diğer 4 caminin yerlerinin belirlendiğini, düşünülen mekânların üniversite yanı, TEDAŞ alanına, karayolları arazisi olduğunu söyledi.

DSCF8802

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Camilerimiz birliğimizin ve dirliğimizin simgedir.  Diyerek başladığı konuşmasında İskenderun ‘a daha birçok yenilik getirileceğini söyleyerek “İskenderun Belediyesi olarak iktidarımızı da arkamıza alarak Yeni İskenderun’u inşa ediyoruz. Yeni Türkiye’ de yeni İskenderun’ u inşa ediyoruz. Bu camimizi kentimize kazandıran hayırsever iş adamımız Recep Atakaş’a İskenderun halkı olarak sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

DSCF8779

Yapılan konuşmaların ardından Hatay Valisi Ercan Topaca başta olmak üzere protokol mensupları ve davetliler tarafından Nihal Atakaş Camii’nin temeli dualarla atıldı, kurbanlar kesildi.

Temel atma töreninin bitmesiyle birlikte Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, hayırsever iş adamı Recep Atakaş tarafından caminin protokolü imzalandı.

cami13

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.