Savaş: “Biz Kanunlara Aykırı İş Yapmayız”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı M. İkbal Polat, 13 Kasım Cuma günü düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Adliye- Arsuz Katlı Kavaşığı projesinin hazırlanan slayt sunumuyla tanıtıldığı bu toplantıda basın mensupları merak edilen ve gündemde olan soruları HBB Başkanı Lütfü Savaş a yöneltti. Yaya, bisiklet ve motosikletin gösterimde bulunmadığı hususunda HBB Ulaşım Dairesi Başkanı Polat, gösterimde olmasa da yayalar içinde projenin çözüm teşkil ettiğini ifade etti.

Ulaşım Dairesi Başkanı Polat, ”Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı olarak önceliğimiz Hatay’ın bütün ilçelerinde kavşak, sinyalizasyon düzenlemeleri, geometrik düzenlemeler ve toplu taşımaya yönelik rehabilitasyon çalışmaları yapmaktır. İskenderun ilçemizde de önceliği İskenderun’un can damarı olan İbrahim Karaoğlanoğlu ve Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi’nde daha önceden sorunları çözülememiş ve göz ardı edilmiş üç noktayı ele aldık. Bunlarla ilgili projeler hazırladık. Bu aks üzerindeki en önemli 3 nokta, Adliye Kavşağı, İsmet İnönü Bulvarı (Pac Meydanı) ve Tayfur Sökmen Bulvarı üzerinde trafiği transit hale dönüştürebileceğimiz noktalardır. Biz de bu projeleri trafiği yavaşlatmadan ve yan yollardan kesişmeleri en aza indirecek şekilde geliştirdik.” açıklamalarında bulundu.

 

Temmuz ayında verdikleri sözü tuttuklarını ifade eden Başkan Savaş,”Pac Meydanı’ projesine Mayıs ayı sonunda başlayacağız. İki büyük kavşağın yapımına başladıktan sonra diğerini de onlara yakın zamanda bitecek şekilde düzenlemesini yapacağız. İskenderun’un kangren olmuş bu 3 noktasındaki sorunu önümüzdeki yılsonuna kadar çözmüş olacağız.” dedi.

Yapılan projenin dayanıklılık süresinin araçların sirkülasyonuna bağlı olduğunu belirten Başkan Savaş, ileriye dönük daha çok yol açma çalışmalarının olacağını, birinin de projesi içinde bulunulan İskenderun Teknik Üniversitesinden sahil şeridi istikametine doğru olduğunu söyledi.

İskenderun’da sıkıntı yaratan otogar için otoban üzerinde bir yer arayışı içinde olduklarını belirten Başkan Savaş yer bulunamadığı taktirde parayla arazi alıp yapacaklarını söyledi.

HBB-BASIN-YAYIN-7JPG

Savaş: “Biz Kanunlara Aykırı İş Yapmayız”

Konuşmasının ardından gazetecilerin su fiyatlarıyla ilgili sorularını belgelerle açıklayan Başkan Savaş, suyun belediyeye maliyetinin altında satılmasının kanunlara aykırı olduğunu, su faturaların düşürülmesiyle yıllık bütçede sorun arz edeceğini ve insan sağlığını tehdit etmeyecek standartlarda halka ulaştırılabilmesi için maliyetin altında satışın mümkün olmayacağını ifade etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.