WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SHOW COLUMNS FROM wp_users LIKE 'author_order'

WordPress veritabanı hatası: [Duplicate column name 'author_order']
ALTER TABLE wp_users ADD `author_order` INT( 4 ) NULL DEFAULT '0'

WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (259) ORDER BY t.name ASC

Türk çelik sektörü çıkış arıyor! | Ekogündem Gazetesi

Türk çelik sektörü çıkış arıyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

2015 yılının üçüncü çeyreğini gerileme ile kapatan Çelik sektörü, Çelik Türk çelik ihracatını tekrar canlandırabilmek ve olumsuz gidişata dur demek için yoğun bir çaba harcıyor.

Çelik ihracatçısı yeni pazar arayışında

Dokuz aylık dönemde değerde yüzde 23,7 gerileme miktarda yüzde 8 olduğuna dikkat çeken Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, “Sektörümüzün yaşadığı sorunlara tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik sorunlar da eklenince ihracatımızdaki kan kaybını maalesef durduramıyoruz. Birlik olarak  Türk çelik ihracatını tekrar canlandırabilmek ve olumsuz gidişata dur demek için yoğun bir çaba harcıyoruz. Firmalarımızı yeni pazarlar için hazırlıyoruz” dedi.

namik ekinci (2)

Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2015 yılı Ocak-Eylül dönemi ihracat verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı dokuz ayda geçen yılın aynı dönemine kıyasla değer bazında yüzde 23,7 düşüş ile 7,7 milyar dolar olurken, miktar bazında ise yüzde 8,1 azalış ile 12,2 milyon ton olarak gerçekleşti.

Çelik sektörünün direkt ihracatına diğer birliklerin faaliyet alanına giren demir çelik ürünleri de eklendiğinde Türkiye’nin 2015 yılı dokuz aydaki toplam çelik ihracatı değer bazında 9,2 milyar dolara, miktar bazında ise 12,8 milyon tona ulaştı.

Ocak-Eylül döneminde; miktarda 4 milyon 334 bin ton ihracat ile Ortadoğu liderliği sürdürüyor. Bu bölgeyi 2,1 milyon tonla Avrupa Birliği, 1,9 milyon tonla Kuzey Amerika ve 1,5 milyon tonla Kuzey Afrika bölgesi izledi. Çelik sektöründe yılın dokuz ayında miktar bazında artışta ilk sıralarda yer alan ülkeler; Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Kuveyt ve Cibuti oldu.

Çelik İhracatçıları Birliği’nin Eylül ayı ihracat rakamları da hammadde ve ürün fiyatlarındaki durdurulamayan düşüşün etkisini gözler önüne serdi. 2015 yılı Eylül ayında çelik ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla değer bazında yüzde 30 düşüş ile 762 milyon dolar olarak gerçekleşti. Miktar bazındaki çelik ihracatı ise yüzde 5 azalış ile 1,34 milyon ton oldu.

i

i

“İhracattaki kan kaybını maalesef durduramıyoruz”

Dokuz aylık ihracat verilerini değerlendiren Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, “Son çeyreğe girdiğimiz bu günlerde ihracatta yaşadığımız kayıplar devam ediyor. Dokuz aylık dönemde değerde yüzde 23,7 gerileme miktarda yüzde 8 oldu. Sektörümüzün yaşadığı sorunlara tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik sorunlar da eklenince ihracatımızdaki kan kaybını maalesef durduramıyoruz” dedi.

Ekinci sözlerine şu şekilde devam etti: “Çelik İhracatçıları Birliği olarak Türk çelik ihracatını tekrar canlandırabilmek ve olumsuz gidişata dur demek için yoğun bir çaba harcıyoruz. Firmalarımızı yeni pazarlar için hazırlıyoruz. Yılı bitirmeden ilk UR-GE heyetimizi İran ve Kuveyt’e gerçekleştirmeyi planlıyoruz. En kısa zamanda yeni anlaşmalarla kayıplarımızı bir nebze olsun telafi etmeyi ve yılı 16 milyon tonluk ihracat ile kapatmayı hedefliyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen gayretimiz bu hedefe ulaşmak için çalışmaya devam etmek olacak.”

Türkiye’nin 2015 yılı dokuz aydaki toplam çelik ihracatı değer bazında 9,2 milyar dolara, miktar bazında ise 12,8 milyon tona ulaştı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.