Refah Partisi İskenderun İlçe Başkanı Tamer Kenanoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni (İGC) ziyaret etti. İGC Başkanı Diyap Atar, yönetim kurulu ve gazeteciler tarafından karşılanan heyet, ülke ve yerel gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Kenanoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata dikkat çekerek, sağlık sisteminin çöktüğünü iddia etti. Kenanoğlu, hastane randevu sistemindeki aksaklıkları eleştirerek, “Vatandaş artık hastanede değil, evinde aylar sonrasına sıra bekliyor” ifadelerini kullandı.
İskenderun Devlet Hastanesi’ndeki sorunlara da değinen Kenanoğlu, yolsuzluk iddiaları nedeniyle Başhekim ve bazı doktorların görevden alındığını kaydetti.
İGC Başkanı Diyap Atar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, görevlerin toplumsal sorumluluk ve bilinçle yapılması gerektiğini vurguladı. Atar, bu süreçte basının önemli bir denetim mekanizması olduğunu belirtti.
Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde süren buluşmada, yerel basının sıkıntıları, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimindeki güçlükler ve ekonomik durum masaya yatırıldı. Refah Partisi heyeti, basının toplumsal önemine vurgu yaparak çalışmalarında başarılar diledi.






