Eatright’dan mesaj var: Doğru Beslen İyi Yaşa

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Hatay Büyükşehir ve Arsuz Belediye Meclis Üyesi Yıldız Bor’un kızı Beslenme ve Diyet Uzmanı Seher Begüm Bor, işyeri açtı.

Görkemli bir açılışa ev sahipliği yapan açılışta; Arsuz Kaymakamı Musarı Sarı, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse,İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Nihat Matkap, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu ve eşi Doktor Selda Kırmızıoğlu, Hatay Büyükşehir ve ilçelerin belediye meclis üyeleri, davetliler hazır bulundu.

Siyaset ve İş dünyasının buluşmasına da zemin hazırlayan Eatright’ın genç işletmecisi Beslenme ve Diyet Uzmanı Seher Begüm Bor, açılışın ilgi odağı oldu.

BEGÜM BOR,

İskenderun’da doğan Begüm Bor, babasının işi dolayısıyla Suudi Arabistan’a taşındı ve ilkokulu Suudi Arabistan Cidde Uluslararası Türk Okulunda okudu. Eğitimin kötü olmasından ötürü ortaokulu okumak üzere İskenderun İKEM Kolejine geldi. Liseyi ise İskenderun Fatih Anadolu Lisesinde tamamladı. Hiçbir zaman kilosundan memnun olmadığı için sağlık ve diyetle ilgilendi. Yaptığı diyet hatalarını ve sağlık sorunlarını düzeltip kendi gibi olan insanlara yardım etmek amacıyla diyetisyenliği tercih etti. Şuan Doğu Akdeniz Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde son sınıf öğrencisidir. Ayrıca aynı üniversitede Bütünleşik Yüksek Lisans Programında eğitimini sürdürmektedir.

Katıldığı eğitimler

Başkent Üniversitesi 3. Sağlıklı Yaşam Sempozyumu (Mart -2013)

Hacettepe Üniversite Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu ( Haziran -2013)

Hacettepe Üniversitesi IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi  (Nisan -2014)

International Cardiometabolic Syndrome Eastern Mediterranean Congress&Eastern Mediterranean University Student Symposium

Uluslararası Kardiyometabolik Sendrom Kongresi ‘Bariatrik Cerrahi Kursu’

Uluslararası Kardiyometabolik Sendrom Kongresi ‘Karbonhidrat Sayımı Kursu’

Stajlar

İskenderun Özel Palmiye Hastanesi  (gönüllü)

Hacettepe Üniversite Hastanesi, Toplu Beslenme Sistemleri,Yetişkin Hastalıkları ve Çocuk Hastalıkları bölümü(2014)

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa  Tıp Fakültesi Hastanesi, Çocuk Metabolizma Hastalıkları bölümü(2014)

Ayrıca, Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde Asistan olarak çalıştı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.