Sevinç Çakıcı: Aday adaylığını açıkladı: Arsuz’a liyakatli ve şefkatli kadın eli değmeli

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Demokrasinin bir gereği olan siyasetin hukuk kuralları içerisinde herkese fırsat eşitliği tanınarak yapılması ve siyasette kadına daha çok yer verilmesi kanaatinde olduğunu” belirten  avukat Sevinç Çakıcı, Arsuz’a “kadın eli değmeli” diyerek Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.

“Depremden etkilenen ve aynı zamanda göç alan memleketim Arsuz’a bir kadının şefkatli ellerinin değmesi gerektiğini ve liyakatli bir şekilde yönetilmeyi hak ettiğine inandığım için Atatürk Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmaya karar verdim” diyen  Av. Sevinç Çakıcı, “topluma hizmet etme borcu” olduğu düşüncesiyle yola çıktığını açıkladı.

Av. Çakıcı, neden Belediye Başkanlığına karar verdi?

“Son zamanlarda ülke gündemini işgal eden hukuk dışı uygulamalar nedeniyle; adalet duygusunu içselleştirmiş, çağdaş, eğitimli, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ve demokrasiye gerçekten inanmış insanların ve özellikle kadınların siyasette daha etkin ve aktif olarak rol almaları gerektiğini düşündüğüm için belediye başkanlığına aday olmaya karar verdim.  Toplumsal olaylara duyarlı, adaletli, disiplinli, empati yeteneği ve sorumluluk bilinci yüksek bir karaktere sahibim. Hukukçu olmanın da verdiği hassasiyetle demokrasiye ve adalete olan inancım gereği her yerde ve her kurum nezdinde adaletin tecelli etmesi için bugüne kadar var gücümle çalıştım.

Arsuz’un adaletli bir şekilde yönetilmesi için,

Tarımsal alanların korunması ve çiftçilerin desteklenmesi için,

İstihdam sağlayacak iş alanlarının çoğaltılması için,

Hukuksuz imar uygulamalarına son verilmesi için,

Sağlıklı bir çevre, huzurlu bir toplum için,

Halkın sesine kulak veren ve vatandaşın sorununa çözüm üreten bir belediye için,

Çağdaş, estetik ve cazibe merkezi bir kent yaratmak için Arsuz Belediye Başkanlığına talip oldum. Bundan sonra da hukukun üstünlüğünü esas alan adaletli ve toplumun çıkarlarını gözeten bir yönetim anlayışını esas kılmak için çalışmaya devam edeceğim.”

Av: Sevinç Çakıcı kimdir?

Altı çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak 1973 yılında İskenderun’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimimi İskenderun’da tamamlayan Av. Sevinç Çakıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1995 yılında mezun oldu.

Avukatlık stajını 1996 yılında tamamlamasının ardından 1997 yılında İskenderun’da serbest avukatlık yapmaya başladı. 26 yıldır serbest avukatlık ve 4 yıldan buyana arabuluculuk da yapmayı sürdürüyor.

2018-2021 yılları arasında Hatay Barosu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Av. Sevinç Çakıcı, geçmiş yıllarda İskenderun’da yerel olarak yayınlanan Güney Gazetesinde köşe yazdı.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.