İskenderun’da toplumsal ve sosyolojik açıdan güçlü adımlar atılmalı” dedi ve kenti yönetmeye talip oldu…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Şehir Plancı Mustafa Yayla, CHP’den İskenderun  Belediye Başkanlığı için aday adayı…

Şehir Plancı Mustafa Yayla, İskenderun Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını kamuoyuna deklere etti. Yayla, 27 Kasım pazartesi günü saat 14.00’te CHP İskenderun İlçe Başkanlığına giderek aday adaylığı başvurusunu yapacak.

İskenderun’da toplumsal ve sosyolojik açıdan güçlü adımlar atılmalı” dedi ve kenti yönetmeye talip oldu…
Şehir Plancı Mustafa Yayla, CHP’den aday adayı

İskenderun’da toplumsal ve sosyolojik açıdan güçlü adımlar atılması için yola çıktığını belirten Mustafa Yayla, 6 Şubat depreminin ardından İskenderun’un planlı bir şekilde yaralarının sarılması gerektiğini ifade ederek, Arsuz ve İskenderun’un kentleşme ve imarında ortak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Tarım topraklarının kaybedilememesi gerektiğine de işaret eden Mustafa Yayla, “Tarım toprakları kaybedilmemeli, çünkü kaybedilen toprakların geri kazanılması güçlükle oluyor.” Dedi.

Depremin ardından İskenderun’un yaralarının sarılmasını için yeniden planlaması ve inşası için deneyimli kadrolarla çalışacaklarının sinyallerini verdi.

Belediyecilikte bilgi ve deneyimin önemin vurgu yapan Mustafa Yayla, 6 Şubat ile birlikte yaşanan yıkım ve felaketin izleri, belediyeciliğin gerektirdiği teknik bilgi, beceri ve donanım ile ortadan kalkacağını belirterek “İskenderun’un deprem ile anılan bir ilçe olmaktan çıkıp, insanlarımızın güvenle ve sağlıkla yaşayacağı, çocuklarımızı huzurla büyütmek isteyeceğimiz bir ilçe haline gelmesi hepimizin önceliğidir. Liyakatin esas alınmasının önemini en acı şekilde tecrübe eden İskenderunlular için belediyecilik, ihtiyaç ve koşullar göz önüne alındığında, bu çerçevesinde ve teknik kadrolarla, hiç vakit kaybetmeden yapılmalıdır.” Dedi.

Mustafa Yayla kimdir?

Mustafa Yayla ve Klinik Psikolog Ezgi Seda Yayla

İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Yayla, İskenderun’da doğdu.  İskenderun Mithat Paşa İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra, eğitimi için Ankara’ya gitmiştir. İlk olarak ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden sonra, ikinci olarak Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden onur öğrencisi olarak mezun olan Mustafa Yayla, adından İstanbul Teknik Üniversitesinde İnşaat Projeleri Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.

 

Orta ve Doğu Karadeniz Çevre Düzeni Planı çalışmalarına ilaveten, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün İstanbul 2 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonunda görev aldı. Şu anda da Hatay Planlama Merkezinde Şehir Plancısı unvanıyla Hatay’a yönelik  çalışmalara katılan Mustafa Yayla, inşaat, turizm, maden, reklamcılık sektörlerinde yatırımları bulunmakta. ve  Klinik Psikolog Ezgi Seda Yayla ile evli olan Mustafa Yayla, Mustafa Kemal ve Ata isimlerinde iki çocuk babası.

 

20. Dönem Anavatan Partisi Hatay Milletvekili Hüseyin Yayla’nın oğlu CHP İskenderun İlçe Örgütü Sekreteri Güray Yayla ile kardeş çocukları olan Mustafa Yayla, 27 Kasım Pazartesi günü CHP İlçe binasındaki aday adaylığı başvurusuna da tüm partilileri davet etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.