Üretimleri ile Engelliler Atölyesi’nde engelleri kaldırıyorlar!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi kapsamında engelli vatandaşların toplumsal hayata uyum sürecine destek vermek amacıyla oluşturulan İskenderun Sahil mevkiindeki Engelliler Atölyesi’ndeki kursiyerler engelsiz yarınlar adına başarılı çalışmalara imza atıyor.

Kursiyerler; ahşap oymacılığı, kilim dokumacılığı ve bitki yetiştiriciliğine yönelik eğitim alıyor. Ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunarak, toplumsal hayata uyum sürecinde de engellerini aşmanın onur ve mutluluğunu yaşarken ekonomiye de destek sunuyor.

27 Mart 2019 Çarşamba günü Engelliler Atölyesi’nde düzenlenen kahvaltı programına katılanİskenderun Kaymakamı  İskender Yönden, Atölye Sorumlusu Kadir Kavas, Kursiyer Temsilcisi Şevki Abay, Kurs Eğitmeni ve kursiyerlerle görüş alışverisinde bulundu.

Kaymakam Yönden yaptığı açıklamada; “Engelli vatandaşlarımız ‘Önce İnsan’ anlayışına sahip olan aziz milletimizin ayrılmaz bir parçası olduğu gibi devlet olarak da engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata uyum sürecinde kolaylıklar sağlamak en temel idari düsturumuzdur.  Sosyal devlet olma anlamında dünyanın en önde gelen ülkelerinden olan Türkiye Cumhuriyeti, engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi; sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda örnek gösterilecek bir konuma ulaşmış; engelli vatandaşlarımıza sunulan eğitim, sağlık, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde büyük ilerlemeler sağlanmıştır. Bu manada engelli vatandaşlarımıza yönelik bugüne kadar sürdüğümüz hassasiyet bugünden sonra da devam edeceğinden şüpheniz olmasın. Her daim yanınızdayız” diye konuştu.

Kaymakamın atölye ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren kursiyerler, İskenderun Kaymakamı İskender  Yönden’e teşekkür ederek, günün anısına fotoğraf çekildiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.