İGEV’den Almanya’ya Dostluk Köprüsü

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

İskenderun Güney Eğitim Vakfı yöneticileri, genç üniversite öğrencilerine sahip çıkmanın ve bölgedeki faaliyetlerinin yanı sıra uluslar arası sosyal ve kültürel etkinler ile de pozitif çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İGEV dönem başkanı Şefik Uyar’ın başkanlık yaptığı Almanya ziyaret heyetine yönetim kurulu üyeleri Hasan Ziroğlu, Necati Karanlık, İnsaf Sultanoğlu ile İGEV üyeleri ve eğitim gönüllüleri işadamları Süheyl Yüksek, Mehmet Şanlı, Naim Belli, İbrahim Çolakoğlu ve Mihriz Vekiloğlu da eşleri ile birlikte katıldılar.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’ya ailece gerçekleştirdikleri ziyarette çeşitli temaslarda bulunan İGEV yöneticileri, kardeş şehir Osnabrück kentinde, belediye başkanı Bürgermeister Herr Jasper ile kardeş dernek “Wir İn Atter e.V.“ Derneği başkanı Jürgen Lamping, başkan yardımcıları Thomas Kater, Refik Karagöz ve dernek yöneticileri tarafından misafir edildiler. Dostluk, kardeşlik ve Dünya barışına katkı amaçlı Almanya gezisi sırasında çeşitli sohbetler ve fikir alış verişinde bulundular.

Kafile adına duygularını ifade eden İGEV Başkanı Şefik Uyar; “Almanya’daki dostlarımızla 6.kez buluşmamızı gerçekleştirmiş oluyoruz. Kendilerini iki kez Ülkemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Bizim de kendilerini 4. kez ziyaretimiz oldu. İnşallah seneye biz de kendilerini Türkiye’de misafir edeceğiz” diyerek Farklı kültürlerin, milletlerin birbirini tanıması, önyargıların kırılması ve barış adına dernekler, STK’lar ve insanlar arasındaki pozitif ilişkilerin önemini” vurguladı.

Alman Wir in Atter e.V. Derneği Başkanı Jürgen Lamping, İGEV yöneticilerini ağırlamaktan dolayı memnuniyetlerini belirterek “bu tür kültürel, kardeşlik temalı gönül köprülerinin yararlarını” dile getirdi. Herr Lamping; “insanlar arasındaki sıcaklık, hoşgörü ve barışın, mesafeleri kısalttığını” belirtti.

Almanya ziyareti ile ilgili bilgi veren İGEV dönem başkanı Şefik Uyar şunları söyledi; “Milletlerin birbirini tanıması, farklı kültürlerin kaynaşması, önyargıların kırılması ve Dünya barışı adına dernekler ve insanlar arasındaki bu ziyaretleri önemsiyoruz. Ülkeler ve insanlar arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve kültür alışverişinde bulunmak için atılan önemli adımlardan olan ‘kardeş şehir’ çalışmaları zaman zaman sivil toplum kuruluşları arasında da yapılarak kültür köprüleri kuruluyor. Bu köprülerden biri de Osnabrück ve İskenderun arasında 8 yıl önce kurulmuştu. Osnabrück’te çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetler yapan Alman “Wir in Atter e.V.”  Derneği ile birlikte; maddi durumu yeterli olmayan gençlerin eğitimine destek veren İGEV, kardeş dernekler olarak ortak faaliyetlerde bulunarak ve bu kapsamda ortak projeler gerçekleştiriyoruz. Bu ortak faaliyetlerle Alman ve Türk toplumları arasında gönül köprüleri kurmayı amaçlıyoruz.  Karşılıklı ziyaretlerle de diyalogu geliştirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede yararlı görüşmelerimiz oldu. Almanya’da bizleri ailece ağırlayan Alman ve Türk dostlarımıza İGEV ailesi olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.