Direğe Bağlı Yaşayan Engelli Çocuğa Devlet Sahip Çıktı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gelen bir ihbarı değerlendiren Gazeteci Serpil Korkmaz, Suriyeli ailenin yaşadığı evde ön inceleme yapmak için gittiğinde Mahir Dahir’in bahçede iple ayağından direğe bağlı olduğunu yerinde tesbit etti. Suriyeli ailenin çocuklarının durumunu resmi makamkalara iletmekten dolayı ailenin kendilerine zarar vermesinden çekinen komşular, gördükleri olay karşısında insanlık görevi yaptı.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Gültepe Mahallesi’ne yerleşen 13 kişilik Dahir ailesinin zihinsel engelli oğulları 8 yaşındaki Mahir Dahir’in hayatını bahçede ayağından iple direğe bağlı olarak geçirdiğini gören komşuları, durumu  İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği kurucusu ve aynı zamanda gazeteci olarak mesleki yaşamını sürdüren Serpil Korkmaz’aı gelişmelerden haberdar ettiler.

Korkmaz, Suriyeli ailenin yaşadığı evde ön inceleme yapmak için gittiğinde Dahir’in bahçede iple ayağından direğe bağlı olduğunu gördü. Korkmaz’ın, durumu kaymakamlığa bildirmesi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ekipleri, engelli çocuğun yaşadığı eve geldi. Ekipler, üç yıl önce Suriye’nin  İdlib kentinden gelen aileyi, engelli Mahir Dahir’in koruma altına alınması için ikna etti.

Olayın yerinde tesbiti Cumartesi günü oldu. Pazartesi günü Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkililerine durumu bildirdi. Gerekli incelemeleri ardından Cuma günü öğleden önce Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ekipleri Mahir Dahir’in evine gitti. Üç yıldan bu yana evlerinin bahçesinde ipe bağlı hayat süren küçük Mahir, ekiplerin çabasıyla babası Saim Dahir eşliğinde evinden alınarak Altınözü ilçesinde bulunan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.