KILIÇDAROĞLU, “HATAY HAKETTİĞİ HİZMETE LÜTFÜ SAVAŞ İLE KAVUŞTU”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı’nın temelini attı.

 

Antakya ve Defne’de Yüzde 69’lara varan kayıp-kaçağın önüne geçmek ve Hataylıların temiz bir içmesuyuna kavuşmasını sağlamak için hazırlanan projeye Defne Şükrü Güçlü Bulvarı’nda start verildi.

 

Şükrü Güçlü Bulvarı’nda düzenlenen temel atma törenine Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Serkan Topal ve Birol Ertem ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur da katıldı.

 

Hatay’ın En Büyük Altyapı Projesi

 

Hataylıların yoğun ilgi gösterdiği temel atma töreninde konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın en büyük altyapı projesi olan Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı projesinin hayata geçmesiyle, temiz ve kesintisiz suya kavuşulacağını açıklayarak, annelerin çocuklarına korkmadan içirebileceği bir içmesuyunun 2017 yılında musluklardan akacağını söyledi.

 

Başkan Savaş, Hatay’a huzur ve hizmet kazandırma parolasıyla çıktıkları bu yolda hem huzuru sağlama hem de hizmet etme yolunda önem adımlar attıklarını belirterek, Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı projesinin de bu adımlardan en önemlisi olduğunun altını çizdi.

 

Görülmemiş Hizmetlere İmza Atıldı

 

Türkiye’nin en iyi su ve kanal idaresine sahip olan Hatay’ın büyük projelerle büyük bir değişim geçirdiğine dikkat çeken Başkan Savaş, bu projelerin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

 

Sonrasında söz alan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur da Hatay tarihinde görülmemiş hizmetlere imza atıldığını belirterek, bu konuda gecesini gündüzüne katan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

 

“Hatay Lütfü Savaş ile Hizmete Kavuştu”

 

Yoğun programında Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı Temel Atma Töreni’ne katılarak hem Antakyalılara hem de Defnelilere verdiği değeri gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da, Hatay’ın Lütfü Savaş ile kavuştuğu hizmetlere dikkat çekerek, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarıyla gurur duyduğunu dile getirdi.

 

Hatay’ın vergi vermede üst sıralarda ama hizmet almada son sıralarda olduğunu belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Lütfü Savaş ile beklenen hizmetin Hatay’a gelmeye başladığını ve Hatay’ın kanayan yarası olan su sorununun da yine Lütfü Savaş ile çözüldüğüne dikkat çekti.

 

Konuşmaların ardından davetliler vinç kumandasına basarak 101 Milyon TL’lik yaklaşık maliyete sahip olan 445 km’lik 1. Etap çalışmaların startını verdi.

 

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU HABİB-İ NECCAR CAMİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak ve temel atma töreninde bulunduğu katlı kavşağın açılışını yapmak üzere Hatay’a geldi. 4 Haziran Cumartesi günü Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte Hataylılar için ayrı bir öneme sahip olan ve Kuran’da da geçen Habib-i Neccar Camisi’ni gezerek cami ve Habib-i Neccar hakkında bilgi aldı.

 

Habib-i Neccar Camii’nde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Habib-i Neccar’ın kişiliğini, günümüze kadar ulaşan hoşgörüsünü ve kardeşlik bilincini anlatan HBB Başkanı Savaş, aynı zamanda Anadolu’nun ilk camisi olması itibariyle de caminin Hatay halkı için önemine dikkat çekti.

 

BAŞKAN SAVAŞ VE KILIÇDAROĞLU’NA HATAY HALKINDAN YOĞUN İLGİ

 

Habib Neccar Camisi’nin Hatay’daki barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşliğinin en büyük simgelerinden biri olduğunu belirten Başkan Savaş, Kılıçdaroğlu ile birlikte camii içerisinde bulunan Habib-i Neccar Türbesi’ni ziyaret etti.

 

Ziyaretin ardından camideki vatandaşlarla sohbet eden HBB Başkanı Savaş ve CHP Başkanı Kılıçdaroğlu’na Hatay halkı yoğun ilgi gösterdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.