ĞGümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği(AGİD) üyeleri İskenderun’da buluştu!
Türkiyede Depolama hizmet sektörünü daha profesyonel ve kurumsal basamaklara taşımak için kurulan Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği(GAİD) Akdeniz bölgesinde yapılanmasını tamamlamasının ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Topçuoğlu İskenderun Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İskenderun belediye Başkanı Mehmet Dönmeze ziyaretler gerçekleştiren GAİD
Başkanı Cavit Değirmenci ve yönetim kurulu üyeleri bazı limanlarda ve antrepolarıda ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.
Ramada otelde düzenlenen toplantıda ise Gümrüklü Antrepo İşletmecilerinin sorunları çözüm önerileri gibi konularda istişarede bulunuldu. Açılış konuşmasını yapan Akdeniz bölgesi başkan yardımcısı Osman Dönmez birlik ve beraberlik içinde hareket ederek önemli çalışmalar yapacaklarının mesajını verdi.
GAİD Başkanı Cavit Değirmenci ise konuşmasında Limancılık faaliyetlerinin yoğun olduğu İskenderun bölgesinde hizmet veren Gümrüklü Antrepoların çok önemli bir misyon yüklendiklerine dikkat çekti. Tedarik zincirinin sağlıklı işlemesi ve ülke ekonomisi için önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirten Değirmenci tüm sorumluluklarını yerine getiren gümrüklü antrepoların ilgili kurumlarca pozitif olarak değerlendirilmesini beklediklerini söyledi.
Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Topçuoğlu ise konuşmasında Gümrüklü Antrepo işletme sahiplerinin bir çatı altında toplanmasının sektörün sorunlarının daha güçlü dile getirilmesi ve çözüm üretilmesi adına önemli bir başarı olduğunu belirtti.
Düzenlenen toplantıda derneğe yeni katılanlara katılım belgeleri Yönetim kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.