HBB İTFAİYESİ CİĞERLERİMİZ YANMASIN DİYE ÇALIŞIYOR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz ilçesi Nergislik Mahallesi’nde ormanlık alanda meydana gelen yangın Hatay Büyükşehir İtfaiyesinin de desteğiyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

2020 yılında yaşanan büyük Belen yangını ve geçtiğimiz yıl Belen Soğukoluk Mahallesi’nde meydana gelen yangınlardan zarar görmeden kurtulan, orman bütünlüğü bozulmamış, yaşlı ve çok sık ağaçların bulunduğu Arsuz’a bağlı Nergislik Mahallesi ormanlık alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Bölgede alevlerin yükseldiğini gören vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunması üzerine olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü ile HBB İtfaiyesine bağlı ekipler sevk edildi.

Orman Bölge Müdürlüğünün 10 ilk müdahale aracı, 8 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 helikopter, 2 uçak ile müdahale ettiği söndürme çalışmalarına HBB İtfaiyesi tarafından Belen ve İskenderun İtfaiye Amirliğine bağlı araç ve personeller ivedilikle bölgeye sevk edilerek destek verildi.

Ekiplerin koordineli, hızlı müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülen yangında 0,2 hektarlık alan zarar gördü.

Yetkililer, son yıllarda çıkan büyük yangınlardan etkilenmeyen ormanlık alanların korunması adına vatandaşların daha duyarlı olması talep edildi.

Yangının neden kaynaklandığı ile ilgili ise ilgili birimler tarafından soruşturma başlatıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.