“REZERV ALANLARDA TAHLİYE KARARLARI VATANDAŞLARI ENDİŞELENDİRİYOR”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

ÇALIŞKAN: DEVLET İLE MİLLET KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEMELİ

 

ÇALIŞKAN: KURALLARA UYAN VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLİYOR

 

ÇALIŞKAN’DAN YETKİLİLERE ÇAĞRI: ORTAK AKILLA HAREKET EDİN

 

ÇALIŞKAN’DAN REZERV ALAN ÇIKIŞI: HALKA KULAK VERİN!

 

HATAY’DA REZERV ALAN KRİZİ: VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

REZERV ALAN TARTIŞMASI BÜYÜYOR: HATAY’DA VATANDAŞLAR ÇARESİZ

 

FAHİŞ KİRALAR, BELİRSİZ BORÇLAR: REZERV ALANDA DRAM DEVAM EDİYOR

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Akevler Mahallesi Muhtarlığı’nda vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

 

MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

Deprem sonrası rezerv alan ilan edilen bölgelerdeki sağlam evlerin yıkımına karşı çıkan vatandaşların taleplerini dinleyen Çalışkan, ortak akılla hareket edilmesi gereği vurgusu yaptı. Vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğinin altını çizen Çalışkan, “Millet ile devlet karşı karşıya getirilmemelidir” dedi.

YILLARIN EMEĞİ YOK EDİLMESİN

Rezerv alan ilan edilen bölgelerde yaşayan vatandaşların hızlı tahliye talepleriyle karşı karşıya kaldığını belirten Çalışkan, vatandaşların ev bulamamaktan, fahiş kiralardan, yıllarca çalışıp yaptırdıkları evlerinin sağlam raporu verilmesine rağmen yıkılacak olmasından ve borçlanma rakamlarının belirsizliğinden dolayı rahatsız olduklarını ifade etti.

 

REZERV ALANLARDA KAFA KARIŞIKLIĞI SÜRÜYOR

Vatandaşlar, rezerv alan ilan edilen bölgelerde yaşanan mağduriyetlerin arttığını belirtiyor. Kurallara uyarak ve gerekli izinleri alarak evlerini onardıklarını söyleyen vatandaşlar, ani tahliye kararlarıyla karşı karşıya kalıyor. Bu durum, onları hem maddi hem de manevi olarak zor durumda bırakıyor. Birçok vatandaş, başlarını sokacak başka bir yer bulamamaktan ve kiraların aşırı yüksek olmasından şikayetçi.

REZERV ALANLARDA TAHLİYE KARARLARI VATANDAŞLARI ENDİŞELENDİRİYOR

Evlerinin az hasarlı olmasına rağmen tahliye edilmesi kararına anlam veremeyen vatandaşlar, bu durumun büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyor. Yıllarca çalışıp emek verdikleri evlerinin yıkılması, belirsizlikler ve yeni borçlanma rakamları başlıca endişe kaynakları. Özellikle çocuklu aileler, yaşlılar ve kadınlar, güvenle barınabildikleri yuvalarının yıkılmasını istemiyor.

GÜVENLİ YUVALAR YIKILMASIN

Çalışkan, hasar görmüş birçok alan varken çoluk çocuk, yaşlı ve kadınların güvenle başlarını soktukları yuvalarının yıkılmaması taleplerinin haklılığını belirterek, “Bu sorunun da takipçisi olup hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.