Başkan Gül: “Bayramlar bizleri bir araya getiren en özel günlerdir”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda birlik ve beraberliğin, dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel şekilde yaşandığı, manevi değerlerin doruğa çıktığı günler olarak andığı mübarek Kurban Bayramı’na bir kez daha erişmenin sevinci içerisinde olduklarını ifade etti.

Bayramların toplumsal bağları güçlendirdiği, kardeşlik duygularını pekiştirdiğine dikkat çeker Başkan Gül, “Bayramlar, bizleri bir araya getiren en özel günlerdir” dedi.

Başkan Gül mesajının devamında şunları söyledi:

Bu bayramda, Hz. İbrahim’in (A.S.) Allah’a olan bağlılığını ve teslimiyetini gösteren kurban ibadetini yerine getirerek, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım ederek, akrabalarımızı ve komşularımızı ziyaret ederek, bayramın ruhunu yaşayacağız.

Kurban Bayramı, sadece bir ibadet olmanın ötesinde, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın önemini bizlere hatırlatan kutsal bir zaman dilimidir. Bu vesileyle, ilçemizde ve ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyor, huzur, mutluluk ve sağlık dolu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum.

Sevgili Hemşerilerim,

Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve hoşgörünün ön plana çıktığı, büyüklerin saygı ve hürmetle anıldığı, çocukların sevinçle karşıladığı günlerdir. Bu bayramda da büyüklerimizi, akrabalarımızı ve komşularımızı ziyaret etmeyi, gönül almak için ufak da olsa hediyeler vermeyi, çocuklarımızın bayram coşkusunu doyasıya yaşamalarını sağlamayı unutmayalım. İhtiyaç sahiplerine destek olmayı, kurbanlarımızı paylaşarak bayramın manevi hazzını hep birlikte yaşamayı ihmal etmeyelim.

Belen Belediyesi olarak, halkımızın bayramı en iyi şekilde geçirebilmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Temizlik ve diğer belediye hizmetlerimizi aksatmadan sürdüreceğiz. Bayram süresince oluşabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tüm ekiplerimizle hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

Kurban Bayramı’nın ülkemize ve tüm dünyaya barış, huzur ve refah getirmesini, savaşların, kavgaların ve acıların sona erdiği, kardeşliğin ve dostluğun hakim olduğu bir dünya temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı’nın siz değerli hemşehrilerime, ailelerinize ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diler, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.