İSTE’DE TÜİK KONFERANSI DÜZENLENDİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 98. Kuruluş Yıl Dönümü ve 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü” konulu konferans gerçekleştirildi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 98. Kuruluş Yıl Dönümü ve 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü” konulu konferans gerçekleştirildi. 25 Nisan Perşembe Günü 11.00’de Barbaros Hayrettin Denizcilik ve Gemi İnşaatı Fakültesi Mavi Salon’da düzenlenen konferansı akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci de izledi.

TÜİK 98. Kuruluş Yıl Dönümü ve 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü kapsamında kurum tanıtımının ve sunumunun yapıldığı konferansa, Türkiye İstatistik Kurumu Hatay Bölge Müdürlüğü Ekonomik Araştırmalar Grup Müdürü İsmet Demirağ konuşmacı olarak katıldı. Kendilerini tanıtmaları açısından sundukları imkânlardan dolayı İskenderun Teknik Üniversitesi’ne ve Rektör Prof. Dr. Tolga Depci’ye teşekkür ederek söze başlayan Demirağ, özellikle öğrenci arkadaşlarımızla ve akademisyenlerle TÜİK hakkında temasa geçebilmek için burada olduklarını ifade etti. Sunumunda TÜİK’in kuruluşuyla birlikte tarihi süreçteki gelişimini, organizasyon yapısını anlatan İsmet Demirağ, Türkiye İstatistik Kanunu ve getirdiği yeniliklerden, istatistik üretim süreci, veri derleme yöntemi ve dağıtımından, resmi istatistik programından ve kurumlarının yaptığı etkinliklerden de bahsetti.Demirağ, “Türkiye İstatistik Kurumunun şeffaflığını görmeniz bakımından TÜİK resmî web sitesinden periyodik olarak yayınlanan haber bültenlerinden enflasyon verilerine ve diğer birçok bilgiye ulaşabilme şansınızın olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca Alo 124 Çağrı Merkezi aracılığıyla da kendilerini arayarak bilgi edinebilirsiniz.” dedi. Konferans katılımcılarının sorularının cevaplanması ile tamamlandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.