Hatay Büyükşehir ve İskenderun Belediyeleri için “TAM KANUNSUZLUK” gerekçesiyle YSK’ya başvurdu.

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İskenderun Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin tam kanunsuzluk hali nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunduk. Bir kurula siyasi sebeplerle baskı yapmak büyük suçtur. O baskıya boyun eğmesini hiçbir hakimden beklemeyiz.” Dedi.

Bu gün saat 16.00 da ” Hatay Büyükşehir ve İskenderun Belediyeleri için “TAM KANUNSUZLUK” gerekçesiyle YSK ya başvurdu. YSK’nın önünde parti kurmayları ile birlikte açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şunları söyledi.

“Ayrı ayrı tam kanunsuzluk iddiasıyla başvurumuzu yapmış durumdayız. Tarafsız ve siyasi baskılardan arındırılmış sadece hukuk normlarına göre düşürülen vicdan sahibi insanların da seçimin yenilenmesi yönünde karar verme durumunu yaratacaktır bundan hiç şüphemiz yok. Bizim başvurumuzda Hatay seçimleri 8 kez iptal edilebilir. İstanbul seçimlerini iptal gerekçesini okuyun elimizdeki kanıtları okuyun bir değil 8 kere bu seçim iptal edilir.

Emniyet görevlileri ve zabıtaların, seçim kurullarında görev yaptıkları sandık kurulu başkanı oldukları ve memur üye olarak görevlendirildikleri ortadadır. Seçim kurullarında görev yaptıkları sandık kurulu başkanı oldukları ve memur üye olarak görevlendirildikleri ortadadır sabittir açıktır hal tam kanunsuzluk halidir.

 

  1. Önemli hususumuz hakkında kısıtlılık kararı bulunan 108 seçmenin biraz önce yüksek seçim kuruluna verdiğimiz dilekçenin ekinde sunduk. Ayrıca 3.389 ölü seçmen bu seçimlerde oy kullanmıştır. Ve bununla ilgili kanıtlar torbaların çuvalların içinde Yüksek Seçim Kurulunun Adalet dağıtacağı terazisine konmak üzere beklemektedir. Aradaki farktan hatırlarsınız. Cumhuriyet Halk Partisi aleyhine sayım kararı alındı. Aradaki farktan çok geçersiz oy var. Aradaki farkın 15 katı geçersiz oy var. Ve kanuna göre geçersiz oyların niçin geçersiz olduğu mutlaka yazılmalıdır yazılmamıştır. Durum tam kanunsuzluk halidir. Ayrıca Reyhanlı’da ve Kumlu ilçelerinde belediye meclis üyesi adayı olan ve ilçe seçim kurulu üyesi olan kişiler kurulu yeniliklerinden istifa etmedikleri halde seçimlerde aday olmuşlar. Seçimlere partilerin yaptığı itirazlarda bulunmuşlar. İtirazlara karar vermişler. Oy kullanmışlar ve hatta bir tanesi kendi mazbatasını kendisi imzaladı. Bu hal tam kanunsuzluk halidir.

Ve yurt dışındaki tespit ettiğini seçmenler oy kullanmışlardır. Biz 300’e yakın seçmenin yurt dışında olduklarını  ispat ettik. 300’e yakın seçmenin yurt dışında bulunduklarını ispatlıyoruz. Oy kullanmadıklarının ispatı için çizelgeler açılmalıdır eğer gerçeği arayacaksak bu kurum hakikatin peşinde koşacaksa ve adalet dağıtacaksa yurt dışında olduğunu ispatladığımız o seçmenlerin oy yerlerine oy kullanıp kullanmadığını imza föyleri ile bakmak durumundadırlar. Kırıkhan’da seçim sürerken çıkan arbede de sandıklar dağılmış pusulalar saçılmış seçim durdurulmuş, bir saat sonra sıfırdan başlıyoruz denmiş. O ana kadar kullanılan oylar’ı seçmenler sandıkta olduğunu sanıp evlerine gitmişler. Ama o oylar kullanılamamıştır. Seçim öğlenin 11’inde yeniden başlatılmıştır. Bu da tam kanunsuzluk halidir.

Sıfır oy aldığımız sandıklarda maddi hataları sadece düzelttirerek farkı 3900’den 2.569’a inmişken sadece yazım hataları tüm sandıkların denetime tabi tutulması tutulmasından daha doğal bir talep olamaz. Ama Hatay İstanbul Gaziosmanpaşa bütün oylar yeniden sayıldı. Yüksek Seçim Kurulu sayıma devam edin karar verdi Kütahya geçersiz oylar tek tek sayıldı. Yüksek Seçim Kurulu itirazımızı reddetti. Şimdi bu kararlar bu kadar açık ortada ve daha mürekkepleri kurumadan Hatay’da hiçbir oy yeniden sayılmadı. Hatay’da hiçbir sandık ne ilçe düzeyinde neyi seçim kurulunda sayılmıştır. Şimdi iş YSK’nın önündedir geçen sefer itiraz ettiğimizde sayılmama kararı hukuki değil siyasi idi. Çünkü AK Parti isteyince sayıyorsun. Ama bugün onlara 3.389 ölü seçmenin listesini biz vermişken, yurt dışındakilerin listesini biz vermişken ve tüm kanıtlarımızla tam kanunsuzluk hallerini sıralamışken kendisi aday olan kişi seçim kurulunda görev yapıyorken, artık bu vakitten sonra bu tam kanunsuzluk.

Demedim görmedim diye imza atacak birisi çocuklarına Çok doğru bir miras bırakmayacaktır. Bu karar bugün böyle alınırsa Yüksek Seçim Kurulunun bu tarihteki kararı siyasi bir karar olacaktır. 2019 seçiminin siyasi bir kararla iptal edildiğini seçmenin vicdanı 2 ay sonra cevaplamadı mı? Seçmen o kararı verenlere mi katıldı. İtiraz edenlere mi katıldı seçmen mağdurun yanında yer aldı. Ve o gün 806 bin fark bugün 1 milyon fark olduysa hep o yapılanlar yüzünden. Buraya talimat verenlere söylüyorum aklınızı başınıza alın. Bunlar seçmenin vicdanından dönüyor. Size bu hakkı verenler size de iyilik yapmıyor. Ülkeye hiç iyilik yapmıyor. Hatay’a hiç iyilik yapmıyor ve son kez şunu söylüyorum bir seçilmiş kurula siyasi sebeplerle baskı yapmak büyük bir suçtur.  Ama o baskıya boyun eğmek hiçbir hâkimden beklediğimiz bir tutum değil. Yüksek seçim kurulunun asla ve asla böyle bir karar vermeyeceğini o siyasi baskılara boyun eğmeyeceğine yürekten inanıyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.