MMK’da grev kapıda!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Özçelik-İş Sendikası ve MMK Metalurji fabrikası arasında bir süredir devam eden 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde bir anlaşmaya varılamaması nedeniyle, sendika grev kararı aldı. İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, 5 aydır işverenle yapılan görüşmelerde bir anlaşmaya varılamadığı için grev kararı aldıklarını belirtti.

Güngör, “Umarım greve başvurmadan işverenle bir uzlaşma sağlarız. Aksi takdirde, aldığımız grev kararını en kısa sürede uygulayacağız.” dedi.
Güngör, “Hayat pahalılığı ortadayken, depremin açtığı maddi ve manevi yaralarımız hala tazeyken, kimse bizden verilene razı olmamızı beklemesin. Burada derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Biz sadece hakkımız olanı, emeğimizin ve alınterimizin karşılığını istiyoruz.” diyerek işverene çağrıda bulundu.

Güngör, “Günümüzdeki geçim koşullarını, hayat pahalılığını, her geçen gün artan enflasyon oranlarını ve işyerimizin mevcut durumunu göz önünde bulundurarak, işverenden makul bir ücret artışı talep ettik” dedi. Üretimin en temel unsuru olan emekçilerin taleplerinin ve beklentilerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.
Son olarak Güngör, yaşanan sıkıntıları hep birlikte aşacaklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.