HBB BAŞKANI SAVAŞ, DEPREM ŞEHİTLERİNİ ANISINA İLK FİDANI DİKTİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

HBB, DEPREM ŞEHİTLERİNİN ANISINI YAŞATMAK İÇİN FİDAN DİKME PROJESİ BAŞLATTI

EXPO’DA FİDAN DİKİMİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

HBB BAŞKANI SAVAŞ, DEPREM ŞEHİTLERİNİ ANISINA İLK FİDANI DİKTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anmak ve hatıralarını yaşatmak için yitirilen her can için ağaç dikme projesini başlattı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde başlatılan projenin ilk fidan dikimini, yakınlarını kaybeden depremzede ailelerle gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi koordinesinde gerçekleştirilen programda fidanlara, depremde hayatını kaybeden vatandaşların isimleri verildi.

ZEYTİNYAĞLARI DEPREM ŞEHİTLERİNİN HAYRI İÇİN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

Projeyi Hatay’ın her tarafına yayacaklarını ileten Savaş, “Hayatını kaybeden 24 bin civarında insanımız için zeytin dikeceğiz. Bu zeytinler 2-3 yıl içerisinde ürün vermeye başlayacak. Elde edilen zeytinyağlarını ihtiyacı olan insanlarımıza, kaybettiğimiz canların hayrı için dağıtacağız. Vatandaşlarımız, ekiplerimiz tarafından gerekli bakımları yapılacak olan ağaçlarını diledikleri zaman görmeye gelebilirler.” dedi.

Başkan Savaş; dikilen fidanların, yakınlarını kaybeden Hataylılar için gökyüzüne yükselen birer umut olacağını dile getirdi.

Deprem şehitleri adına her ay fidan dikimi yapılacağını kaydeden HBB yetkilileri, fidan dikmek isteyen vatandaşların HBB’nin web sitesi https://hatay.bel.tr/sayfa/zeytin-agaci üzerinden müracaatta bulunabileceğini söyledi.

Duygusal anların yaşandığı fidan dikim etkinliğinde vatandaşlar, dikilen fidanlarla bir nebze de olsa yüreklerine su serpildiğini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.