Deneyap Türkiye Yeni Öğrenci Alımlarına Başladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gelişen ve yenilenen Dünya’da teknoloji’nin gelişmesiyle birlikte gençlere ışık olacak proje ile öğrenirken eğlenebilecekleri Deneyap Türkiye başvuruları başlıyor.

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında 81 ildeki 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi Geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmek için bir fırsat kapısı olarak öne çıkarak gençlerin hedef ve hayallerine katkı sağlıyor.

T3 Vakfının Milli Teknoloji Hamlesi destekli Atölyelerde eğitim almak isteyen gençler için  e-sınav öğrenci seçme sınavı başvuruları 7 Şubat – 25 Şubat arasında İskenderun ve çevre ilçelerinde öğrenim gören 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri e-sınava başvuru yapabilecek. Öğrenciler, e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacak. Eğitim almaya hak kazanan öğrenciler Tasarım ve Üretim , Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Mobil Uygulama, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Yapay Zekâ ve İleri Robotik alanlarında 24 ay derinlemesine eğitim alacak ve ilgili eğitimler sonrasında 12 ay süresince takım arkadaşları ile birlikte kendi projelerini üretecekler. Adayların elektronik ortamda yapılacak sınava ön başvurularını deneyap.org/basvuru web sitesi üzerinden 25 Şubat 2024 saat 23.59’a kadar tamamlamaları gerekiyor. Ön başvurusu onaylanan adaylara sınav salonu ve sınav saatini seçme imkânı sunulacak. Ön başvuru sürecinde  sınav yeri ve seans seçimi de  yapılabilecek. Ön başvurusunu tamamladıktan sonra sınav salonu ve sınav saatini seçen adayların başvuru aşaması tamamlanmış olacak. Adayların başvuru sürecini deneyap.org/basvuru  üzerinden mutlaka takip etmeleri gerekmektedir.

Bir önceki Deneyap sürecinin çok olumlu geçtiğini ve 155 ful kapasiteli öğrencilerin  eğitimlerinin tamamlandığını ifade eden İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, ikinci sınav için başvuruların başladığını ve gençlerin kaçırmaması gerektiğini, bu projeye yaşı yeten tüm gençleri beklediğini vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.