Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Çelikkol: 113 kişi tutuklandı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, deprem soruşturmaları kapsamında Antakya ve Defne’de yıkılan binalardan sorumlu 113 kişinin tutuklandığını söyledi.

Medya İletişim Bürosunun Hatay’daki basın mensupları ile sağlıklı iletişim kurma ve toplumu aydınlatma adına aslında bir araya gelen Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 6 Şubat 2023’teki depremleri  ile ilgili verileri açıkladı.

Hatay Adliyesi Konferans Salonu’nda gazetecilerle bir araya gelen Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Çelikkol, 6 Şubat 2023’teki depremlerde kentin merkez Antakya ve Defne ilçelerinde yıkılan binalardaki yapım kusurlarıyla ilgili 113 kişinin tutuklandığını kaydetti.

 

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, konuşmasının devamında şöyle konuştu.

 

Depremlerde hayatını kaybedenlere 6 Şubat depremlerinde Hatay Adliyesi ve Hatay ceza infaz kurumlarında görev yapan 32 personelin de yaşamını yitirdiğini belirten Çelikkol, Başsavcılıklarınca yapılan çalışmalar hakkında Deprem Suçları Soruşturma Bürosunda 22 bin 581 soruşturma dosyası açıldığını belirterek “Yapılan inceleme ve tespitler sonucunda bunlar bina bazlı değerlendirilerek, birleştirme sonucu bu dosyalar 3 bin 522 dosyaya dönüştürülmüştür.” Dedi.

 

Depremlerle ilgili 6 Şubat’tan bu yana 113 kişi tutuklandığına işaret eden Cumhuriyet başsavcısı Çelikol konuşmasının devamında şunları söyledi.

“2 bin 601 binada bilirkişi heyetleri olay yeri incelemesi yaptı. Vefat olayı gerçekleşen 1759 bina tespit edilmiş olup, Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmaları devam etmektedir. Soruşturmaya konu deprem dosyalarından 975 binanın ruhsatsız yapı olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma süreci kapsamında Antakya ve Defne belediyelerindeki bina ruhsatı dosyalarına delillerin kaybolmaması için Cumhuriyet Başsavcılığımızca el konulmuştur. Vefat olayı gerçekleşen binalara ait Antakya Belediyesinden 1370, Defne Belediyesinden 231 ruhsat dosyası Cumhuriyet Başsavcılığımızca taramaları yapılarak UYAP ve CD ortamına aktarılmış olup, söz konusu fiziki tüm ruhsat dosyaları emanet büromuzda muhafaza edilmektedir. …Soruşturmalar kapsamında 6 Şubat 2023’ten itibaren yıkılan binaların yapımından sorumlu olan 113 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebiyle tutuklanmıştır.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.