La Perla 115 yıllık bir yolculukta tarihi dokusunu korudu!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Işıltısıyla görenleri büyülüyor…

115 yılı  aşkın geçmişe sahip bir yapının restore edilmesiyle başlayan yolculuk bugün İskenderun’da tarihi dokusu koruyarak restore edilen bu Yapı bütün görkemi ile zamana karşı direnerek günümüze geldi.

Bu taş bina yaklaşık 1900’lü yıllarda mülkiye idaresi olarak kullanılmış ve o dönemlerde kamu binası olarak kullanılmaya devam etmiş Fransız işgal yıllarında ise Fransızlar tarafından 1939 yılına kadar askeri karargah olarak kullanılmıştı işgal yıllarının son bulmasıyla askeri kurum binayı tahliye ettiğinde konut olarak kullanılmaya başladı.

İşte ta o günlerden bugüne ve son dönemde ilk günkü tarihi dokusunu canlı tutan bu tarihi butik otel, aynı zamanda şık yemeklere de ev sahipliği yapıyor.

Kapısından adım atmadan büyüleyici görkemiyle konuklarını karşılayan La Perla her köşesinde bir anı her köşesinde bir yaşamın ihtişamını tarihten bugüne taşıyor. Özenle dekore edilmiş adeta kendinizi Bir masalın içerisinde hissedeceğiniz Nezih odaları ahşap merdivenleri tırmanırken gizemli bir dünyaya adım adım yolculuk yaptığını hissettiren bu mekanda Türk ve Avrupa mutfağından birçok lezzet sunan restoranıyla özellikle steak yemekleri ile bölgenin en iddialı lokantası olmasının yanı sıra içerisindeki şarap evi bölgenin aynı zamanda ilk mahsen ve şarap evine de sahip bu mekan her daim konuklarını bekliyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.