GÜZELMANSUR: DEPREMZEDEYE EŞYA YARDIMI BİR İKTİDAR YALANIYMIŞ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

6 ve 20 Şubat depremlerinden sonra, iktidar tarafından depremde hasar gören eşyalar için depremzedeler nakdi eşya yardımı yapılacağı açıklandığını anımsatan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, yıkık ve acil yıkılacak konut ve işyerlerindeki hasar görmüş eşyalar için depremzedenin beyanına dayalı ödeme yapılacağı belirtildğini söyledi. Güzelmansur, bu durumdaki depremzedelerden dilekçeler alındığını, orta ve az hasarlı konut ve ticarethaneler içinse, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) zarar tespit komisyonu ekipleri kurulmuş, bu ekipler tarafından eşya zarar tespit tutanakları tutulmuş sonrasında da AFAD tarafından ödeme yapılacağı söylenmesine rağmen, dilekçe veren, zarar tespit tutanakları tutulan eşyaların sahibi depremzedeler kendilerine herhangi bir ödeme yapılmadığını belirttiğini meclise taşıdı. Buna göre TBMM’ye önerge sundu; 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanmasını Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 99 uncu maddeleri gereğince talep ederim.

 

 

                                                                                  MehmetGÜZELMANSUR Hatay Milletvekili

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleriBakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlanmasını Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 99 uncu maddeleri gereğince talep ederim.

 

 

                                                                                  Mehmet GÜZELMANSUR

                                                                                          Hatay Milletvekili

 

6 ve 20 Şubat depremlerinden sonra, iktidar tarafından depremde hasar gören eşyalar için depremzedeler nakdi eşya yardımı yapılacağı açıklanmıştır. Buna göre yıkık ve acil yıkılacak konut ve işyerlerindeki hasar görmüş eşyalar için depremzedenin beyanına dayalıödeme yapılacağı belirtilmiştir, ve bu durumdaki depremzedelerden dilekçeler alınmıştır. Orta ve az hasarlı konut ve ticarethaneler içinse, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) zarar tespit komisyonu ekipleri kurulmuş, bu ekipler tarafından eşya zarar tespit tutanakları tutulmuş sonrasında da AFAD tarafından ödeme yapılacağı söylenmiştir. Ancak dilekçe veren, zarar tespit tutanakları tutulan eşyaların sahibi depremzedeler kendilerine herhangi bir ödeme yapılmadığını belirtmektedirler. Konuyla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Konuya ilişkin olarak;

  1. Hatay’da yıkık ve acil yıkılacak konut ve ticarethane sahibi depremzedelerden kaçı eşya yardımı için başvurmuştur? Bunlardan kaçına, ne kadar ödeme yapılmıştır?
  2. Depremden zarar gören diğer 10 ilde, iller bazında, yıkık ve acil yıkılacak konutların sahibi depremzedelerden kaçı eşya yardımı için başvurmuştur? Bunlardan kaçına, ne kadar ödeme yapılmıştır?
  3. GİB zarar tespiti komisyonu ekipleri tarafından, Hatay’da kaç orta ve az hasarlı konut ve işyerinde zarar tespiti yapılmıştır? Tutanak altına alınan zarar görmüş eşyalar için toplamda biçilen değer ne kadardır?
  4. Hatay’da GİB ekipleri tarafından tespiti yapılan zarar görmüş eşyalar için kaç depremzedeye, ne kadar nakdi yardım yapılmıştır?
  5. GİB zarar tespiti komisyonu ekipleri tarafından, depremden etkilenen diğer 10 ilde, iller bazında, kaç orta ve az hasarlı konut ve işyerinde zarar tespiti yapılmıştır? Tutanak altına alınan zarar görmüş eşyalar için toplamda biçilen değer ne kadardır?
  6. Depremden etkilenen diğer 10 ilde, iller bazında,GİB ekipleri tarafından tespiti yapılan zarar görmüş eşyalar için kaç depremzedeye, ne kadar nakdi yardım yapılmıştır?
  7. Hatay’da ve depremzede diğer 10 ilde, her bir il için ayrı ayrı olmak üzere, eşya yardımı yapılacak kaç depremzede vardır? Ödemeler ne zaman yapılacaktır? Önerge cevabı:
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.