AGD: “İşgalci İsrail ile Ticarete Hayır!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Havadan, Karadan ve Denizden; işgalci israil’i protesto ediyoruz!”diyerek İskenderun Limanı A Kapısı  önünde Limanlardan İsrail’e giden ticaret gemilerini 18 Kasım Cumartesi günü saat 16:00’da İskenderun Limanı’nda protesto etti.

Limanda İsrail’e protesto!

Filistinlilere destek amacıyla Hatay’ın İskenderun Limanı A Kapısı önünde Saadet Partisi Milletvekili Necmettin Çalışkan ile Anadolu Gençlik Derneği üyeleri İsrail ürünlerinin boykot edilmesine yönelik protesto İskenderun Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı güvenlik önlemleri altında düzenledi.

İskenderun Anadolu Gençlik Derneği’nin koordinasyonunda düzenlenen protesto eylemine katılanlar ellerinde Türk ve Filistin Bayraklarıyla “Filistin’in yanındayız” mesajı verdiler.

Katılımcılar İsrail askerlerinin Gazze’ye attığı bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler için dualar okunarak sembolik olarak çocuk cenazeleriyle İsrail protesto edildi.

AGD Şube Başkanı Serkan Bulut, İskenderun’daki limanlardan İsrail’e yapılan ticareti protesto etmek için Liman kapısında olduklarını belirterek  tüccarlara “Dünya üzerinde 200’den fazla ülke var. Ticaretinizi İsrail’le değil, gidin başka ülkelerle yapın. İsrail’e buradan meyve sebze gitmesi demir çelik gitmesi, ham madde ve yakıt gitmesi bizim kanımıza dokunuyor” diye seslendi ve Gazze’deki Filistinli vatandaşların yanında İsrail’in zülmün karşısında yanlarında olduklarını dile getirdi.

“Filistin’de yaşanan katliam, soykırım bütün kesimlerin, özellikle ülkemizdeki 85 milyonun tamamının sorunudur.”

AGD Genel Sekreteri Ahmet Şanver’in de katıldığı İskenderun protestosunda konuşan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, “Bir buçuk milyarlık İslam alemi, 8 milyarlık insanlık dünyası olarak üzgün ve perişanız, kızgınız, kahırlıyız. Bir avuç Siyonist, işgalci, emperyalist, ırkçı Filistinli kardeşlerimizi 75 yıldır uyguladığı kan zulüm ve gözyaşına, son 16 yıldır da uyguladığı ambargoya sindire sindire ölüme bugün bir yenisini daha ekleyerek Filistinli kardeşlerimizi top yekün katlediyor.

Biz 85 milyon Türkiye olarak buradayız, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Artık Filistin’de yaşananlar ülkemizdeki dindar kesimin sorunu değil, bugün Filistin’de yaşanan katliam, soykırım bütün kesimlerin, özellikle ülkemizdeki 85 milyonun tamamının sorunudur. Eğer Gazze’yi bitirirlerse, sıra İskenderun’da Antakya’da Hatay’da Gaziantep’te Kilis’te, Şanlıurfa’da Diyarbakır’da Mardin’de bölgemizdedir. Yurt savunması artık Gazze’den başlar” diyerek Filistinlilerin yanlarında olduklarını belirtti.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Sekreteri Ahmet Şanver ise konuşmasında  limanlardan İsrail’e gıda maddelerinin gitmesine tepki gösterdi.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Öztoprak “Yediği yemekten, içtiği içeceğe, giydiğim arkadan alışveriş yaptığı mağazaya kadar müthiş bir boykot şuuruyla hareket eden aziz milletimizin göstermiş olduğu irade ancak İsrail’le olan tüm ticari faaliyetler nihayet bulduğunda tamam olacak, yerini Bu duygu ve düşüncelerle kelamıma nihayet verirken değil demir çelik ve akaryakıt Türkiye’mizden siyonist ve soykırımcı terör örgütü İsrail’e bir toplu iğnenin dahi gitmesine razı değiliz. Reddediyoruz” dediği konuşmasında Türkiye’nin İsrail’e desteğini de eleştirdi.

Haber ve Fotolar: AGD’nin sosyal ağlarından alınmıştır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.