Uğur Fırat: Altın yatırımcıları Salı gününü bekliyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, altın fiyatları, geçen hafta yüzde 2,6 gerilemesinin ardından haftanın ilk işlem gününde yatay görünüm sergilediğini açıkladı.

Haftaya denge arayışıyla başladı

Altın, yatırımcıların Salı günü açıklanacak olan ve faiz oranlarının geleceğine ilişkin ipuçları sunacak ABD enflasyon rakamlarını beklerken, yeni haftaya denge arayışıyla başladı. Spot altın, geçen hafta yüzde 2,6 düşüş yaşamasının ardından haftanın ilk işlem gününde 1.940 dolar seviyelerinde yatay görünüm sergiledi. ABD’de çekirdek enflasyonun üçüncü ayda da yüzde 0,3 artması ve bu verilerin de ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şahin tutumunu desteklemesi bekleniyor. Piyasalarda hâlâ daha güvercin bir faiz görünümü fiyatlaması kaydedilmesine rağmen, altın son zamanlarda parasal sıkılaştırmanın bitip bitmediğine dair artan şüpheler nedeniyle baskı altına girdi. Fed Başkanı Jerome Powell geçen hafta Fed’in gerekirse daha fazla faiz artırımı yapmaktan çekinmeyeceğini söylemişti. Yorumlamış olduğum altın piyasa değerlendirmesi tahminler üzerinedir. Altının açılışı 1.845 TL çeyrek altın 3040 TL den işlem görüyor. ” ifadelerine yer verdi.

Serpil Korkmaz- İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.